Categories
Drikke Øl

Chimay red

Chimay red

Det blir litt om øl her i starten. Det kommer nok litt om både mat og kokebøker også snart, bare vi kommer inn i en flyt her. For ordensskyld følger jeg opp forrige post med en ny post om Trappist øl. Jeg var nemlig på polet i forrige uke for å kjøpe bobler til nyttårsaften da jeg brått bestemte meg for å kjøpe en liten nyttårsgave til meg selv.

Fra forrige post om Rochefort har jeg nå forsøkt meg på Chimay. I utgangspunktet produserer de i følge wikipedia 3 forskjellige typer øl for folk flest og ett kun for munkene. Og her kommer det som er gøy i forhold til forrige post, de lager også ost!

Jeg kjøpte Chimay Red, et godt ale, og rødlig i fargen. Smakte veldig søtt uten at det kjentes veldig malt men kanskje mer frukt. Fin ettersmak som ga assosiasjoner til typisk Belgisk øl.

I skrivende stund er polet sine sider nede, men jeg er ganske sikker på at jeg også så Chmay Blue stående på en hylle.