Chimay red

Chimay red

Det blir litt om øl her i starten. Det kommer nok litt om både mat og kokebøker også snart, bare vi kommer inn i en flyt her. For ordensskyld følger jeg opp forrige post med en ny post om Trappist øl. Jeg var nemlig på polet i forrige uke for å kjøpe bobler til nyttårsaften da jeg brått bestemte meg for å kjøpe en liten nyttårsgave til meg selv.

Fra forrige post om Rochefort har jeg nå forsøkt meg på Chimay. I utgangspunktet produserer de i følge wikipedia 3 forskjellige typer øl for folk flest og ett kun for munkene. Og her kommer det som er gøy i forhold til forrige post, de lager også ost!

Jeg kjøpte Chimay Red, et godt ale, og rødlig i fargen. Smakte veldig søtt uten at det kjentes veldig malt men kanskje mer frukt. Fin ettersmak som ga assosiasjoner til typisk Belgisk øl.

I skrivende stund er polet sine sider nede, men jeg er ganske sikker på at jeg også så Chmay Blue stående på en hylle.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.