Besøk på Victoriahaven

Anette :-)

I helgen hadde vi en fin grunn til å spise ute sammen, bare oss to. Først hadde vi tenkt oss på Hamarstua. Vi har ved et par andre anledninger også tenkt oss dit men de har visst bare åpent enkelte kvelder om vinteren. Aldri når vi har tenkt oss ut på middag ser det ut til.

Victoriahaven har vi jo vært et par ganger tidligere og er ett lett valg når man skal ut og spise på Hamar. Når det jobber så hyggelige folk som Ranya der er det også ekstra enkelt å ringe dit for et bord.

Anette spiste gratinert scampi i Tom Yum saus til forrett og jeg klarte å snike til meg en liten smaksprøve. Veldig godt og med mye smak. Jeg spiste Grillede kamskjell på varm sushiris og nori-soya dip. Det var ikke noe galt med den, men det var liksom ikke noe mer heller. Det smakte litt lite og var liksom bare helt, greit.

Til hovedrett spiste vi begge ovnsbakt steinbit med sprøstekte raspeballer, safransaus og wokede grønnsaker. Dette var veldig bra. Grønnsakene var helt perfekte med god motstand og fisken var nydelig. De sprøstekte raspeballene var også veldig spennende. De virket nesten friterte og den sprø skorpen var en fin vri. Rart, men måltidets overraskende opptur for min del. Men også her syns jeg det var litt vel safe og manglet litt ekstra fart. I ettertid lurer jeg på om kanskje Hoi-Sin glasert lammecarré hadde vært et litt mer spennende valg. Det så veldig godt ut når det ble servert på nabobordet.

Cuvée La Mer

Til maten delte vi en flaske med Cuvée La Mer som passet veldig bra til fisken. Den koster ikke mer enn 94 kroner på polet så det er en overhengende sannsynlighet for at vi kommer til å handle inn denne til påsken. Tipper den er rimelig fantastisk i solveggen, avkjølt og snøfrisk. Helt klart en enkel utfordrer til Chablis i en slik sammenheng.

Til dessert spiste vi sjokoladefondant med ristede peanøtter og karamellfudge. Jeg er jo ikke spesielt glad i dessert, men sjokoladefondant med peanøtter var en genistrek. Ranya visste jo hvorfor vi var der, så hun hadde også funnet plass til litt stjerner ved servering. Helt strålende.

Sjokoladefondant

Alt ligger til rette for en fantastisk middag på Victoriahaven. Betjeningen er alltid hyggelig og flinke. De er tilstede ved bordet når de står der for deg. Lokalene er kanskje Hamars fineste. Det er bare litt synd de ikke tør å ta i litt ekstra på kjøkkenet, for det hadde virkelig vært knall og noe man trenger på Hamar. Jeg vet ikke om noen andre som kan ta den ballen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.