Tante Lene sine vaniljeboller!

MMMMM så gode er de!

I dag var vi på bursdag hos Anettes tante Lene. En av de barnslige godene ved å være hos Lene på kaffe og kaker er de latterlig gode vaniljebollene hennes. Noe så enkelt men likevel fristende. Vi fikk med oss 4 boller hjem mot at vi lovte å skrive om dem på bloggen. Egentlig vanker det et gjesteinnlegg fra Tante Lene på disse.

FTW!
Published
Categorized as Digg, Mat

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

6 comments

 1. Takk for omtalen :-) selv om den var med påholden penn da! Kan ikke komme med hvilken som helst gjesteopptreden her, så skal ha det i bakhodet til jeg kommer over noe virkelig verdig publisering!!

 2. Her kommer’n:

  RAUSE VANILJEBOLLER

  50 g gjær
  150 g. margarin
  4 dl melk
  2 egg
  1 dl sukker
  1/2 ts salt
  ca 13 dl hvetemel

  Smuldre gjæren i en bolle, smelte smøret og hell i melken. Varm opp til fingervarmt. Elt alt godt sammen og hev til dobbelt størrelse.

  Ta deigen på bordet og kna gjennom til boller. flat dem litt ut og legg på en klatt vaniljekrem og form dem som ett knytte rundt vaniljekremen. Legges i papirformer (store). Hev litt til og smør dem med egg og dryss på perlesukker. Stekes 250 grader ca 8-10 minutter.

  Nammi, nammi :-) .

Comments are closed.