Chocolate Moca Pot de Creme

Chocolate Moca Pot de Creme

Anette ramla rundt valentinsdagen over en video fra Foodwishes hvor han lagde Chocolate Mocha Pot de Creme. Den kom litt seint til at vi rakk å gjøre noe med de den forrige helg, men vi var ganske samstemte på at vi måtte prøve det denne helgen.

Hakket sjokilade

Oppskriften er ganske enkel. Hakk opp 120gr med god sjokolade i en bolle, ha i litt kaffepulver og noen få korn salt. Samtidig varmer du opp en cup med fløte med 3 spiseskjeer + 1 teskje sukker og en halv teskje med vaniljeekstrakt (vi brukte vanilje essens). Hell trekk fløten av plata rett før det begynner å koke og hell det i bollen med sjokoladen. La det stå ett minutt så begynner du å vispe til det blir gyllent. Hell den deilige massen over i noen glass og la det stå et par timer i kjøleskapet.

mmmmmm

Easypeasy, og det var veeeeeeldig godt. Som man kan se av bildene hadde vi litt vaniljesaus i bunnen av glassene før vi fylte på med sjokoladen. Grunnen til det var egentlig at vi trodde det skulle bli mer som mousse enn tykk sjokoladekrem. Vi bommet kanskje litt men da ble det heller ikke så vanvittig tungt når man kom ned i glasset. For det her er mektig!

Freia Premium 86% kakao

Vi brukte også 86% kakao sjokolade fra Freia mens Foodwishes brukte 70%. I ettertid var kanskje 86% å ta litt hardt i for det ble litt bittert. Her er nok det å treffe med riktig sjokolade mye av jobben. Det er liksom ikke så mye annet som kan gå galt.

Så, skal du prøve dette er det greit å vite at det ikke blir som mousse, og at 85% kanskje er litt vel mye av det gode. Men godt? Jaaaaaaaaaaaa!

Her er blogginnlegget fra Foodwishes og under er videoen
[vimeo]https://vimeo.com/19879150[/vimeo]

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.