Kokebøker – Fredriks fristelser – Fredrik Nordahl

Fredriks Fristelser
Fredriks Fristelser

Østlendingens søsteravis i Skien, Varden, har sin egen matspaltist ved navn Fredrik Nordahl. Fredrik er ikke bare matspaltist, han har gjort mye annet spennende på huset der, også er han en usedvanlig trivelig fyr. For et par år siden ga Varden ut hans samlede verker fra matspalten ut i en egen bok, Fredriks fristelser, som kom ut i 2.000 eksemplarer. Hvis du skulle ønske å kjøpe den står det noe info her om hvor du kan få tak i den.

Boka er ikke så veldig tykk, den er på 126 sider av ”hverdagsmat med en enkel vri”. Jeg vet ikke om jeg ville ha laget Côq au vin på en tirsdag, med mindre det var i ferien, men den er fristende nok til at jeg kommer til å prøve den. Utvalget av retter han har tatt med i boka syns jeg egentlig er veldig bra, lite fuzz og ingen retter som virker avskrekkende med for mye arbeid og høy risiko. Jeg liker spesielt godt den enkle løksuppa for å trekke fram noe banalt. Her er det også Stekt kylling, biff tartar, lam i krukke, torsk i form, hjemmelaget fiskegrateng, stekt makrell, pasta carbonara og tom kha gai.

Layouten på boka er lik på alle rettene, en side med litt historie og fremgangsmåte, noen tips i kjelleren og 4 flotte bilder på siden som kommer etter.

Etter at boka ble gitt ut fortsatte Fredrik med matspalten og du kan se noen av oppskriftene hans her hos Varden. De gjorde også noen webtv-episoder som du finner her.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.