Indrefilet av svin surret i bacon og spinat med hasselbackpoteter

Rull på tvers!

17. mai er jo ganske ålreit, men i år kom det ganske bardus på oss. Vi hadde rett og slett ikke planlagt noe middag til 17. mai og måtte improvisere litt. Til å være så glad i bacon som jeg er har jeg liten erfaring i å surre kjøtt med bacon, men i dag lærte jeg ett og annet.

Hasselbackpoteter er strålende godt. Det er raskt (å forberede), lite jobb og et greit alternativ når man er lei alle andre måter å tilberede poteter på. Snitt tynne snitt 2/3 ned i potetene slik at de henger sammen i bunn. Noen velger å bruke olje først, for å så ha smør over senere, men jeg liker best å bruke smør helt i fra starten. Jeg smelter smør og blander inn finhakket hvitløk, provancekrydder, salt og pepper som jeg pensler godt over. Man er ikke kjip på smør! Så skal de inn i ovnen og avhengig av hvor store de er tar det mellom 30-40 minutter. Mot slutten kan man ha over litt finrevet ost.

Du trenger
Poteter
Smør
Provancekrydder
1 hvitløkfedd
Salt
Pepper

Til den baconsurrede indrefileten tenkte jeg det kunne være godt med litt finhakket spinat, og det var veldig godt. Litt inspirasjon fra Audun sin Biff Wellington og suksessen fra pizzaen som ble stekt på grillen. Men denne gangen blandet jeg ikke spinaten med smør. Det er egentlig ikke så fryktelig komplisert. Legg ut bacon på ei fjøl, smør på et lag med finhakket spinat og rull inn indrefileten. Brun i panna til baconet er gyllent rundt hele, legg det i ildfastform og inn i stekeovn sammen med potetene til kjøttet har en kjernetemperatur på 75-80 grader. Vi la det på en seng av gulrøtter, tomat og sellerirot for å få litt ekstra grønnsaker til. Har man ikke annet må man ta det man har.

Det jeg lærte i dag var at bacon må surres på tvers og ikke på langs. Etter hvert som baconet ble brunet ramlet det nesten rett av og skapte lett frustrasjon. Surres helt rundt! Dersom noen har andre gode tips, kom med dem! Heldigvis spilte det liten rolle på smaken.

Jeg rakk også å lage en portvinsaus på slump. Finakket løk ble mørnet i gryta så hadde jeg en slump med portvin i. Dette reduserte jeg 2/3 før jeg hadde i 5dl mørk kjøttbuljong. Jeg pleier å bruke to terninger i stedet for 1 pr halvliter. Smak må man ha! Litt fløte fant jeg også i skapet som fikk koke inn. Og en klump med smør og enda litt mer portvin. Den ble ikke spesielt tykk, men smøret hjalp noe. Er man fin på det kan man blande inn litt maisenna. Jeg var mest sulten egentlig.

Ingredienser portvinsaus
Klunk med portvin
3 finhakkede små løk (små løk)
1 hvitløkfedd finhakket
Smør
Salt og Pepper
Klunk med fløte

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.