Biff Wellington hos Audun og Nina og Entrecôte til lørdagsmat

Bølgen og Moi - Kjøtt og Vin
Bølgen og Moi - Kjøtt og Vin

Det har vært veldig stille på bloggen de siste ukene men det betyr ikke at vi ikke blir ledet inn i fristelse av den grunn. Forrige helg var vi på hytta og uka gikk unna før vi rakk å summe oss. I går kveld var vi hos Audun og Nina som hadde disket opp med Biff Wellington til oss og Stine og Fredrik. Audun var sous-chef når vi grillet gris i sommer og han vet hva han driver med. Biffen han serverte var det beste måltidet jeg kan huske å ha spist på flere måneder. Selve oppskriften på biffen hadde han hentet fra Bølgen og Moi’s Kjøtt og Vin. Til denne serverte han en rødvinssaus, sopp, Nina sin revene salat og de fantastiske aoili og chorizopotetene vi garantert kommer til å prøve oss på senere.

Biff Wellington
På talerken, litt dårlig blits på iPhone
Audun
Audun

Jeg snoka litt i kokeboka og ble utrolig imponert over det jeg rakk å lese. Når jeg dro på butikken for å handle inn til lørdagsmiddagen svingte jeg innom Gravdahl på Maxi som dessverre ikke hadde boka, men den må jeg rett og slett bare finne senere. Vi er så heldige at vi har tilgang på en del viltkjøtt og det hadde vært kjempespennende å kunne jobbe litt med Bølgen og Moi sine oppskrifter når man har så fine råvarer for hånden.

For oss ble det entrecôte i dag og inspirert av den jeg fikk servert på St. Lars forsøkte jeg meg på den grillede rosmarinen de hadde lagt på kjøttet uten at jeg traff helt. Det er fortsatt litt igjen, så blir det tid skal jeg se hva jeg klarer å få til i morgen. Utover selve entrecôten var ikke dagens middag stort å skryte av. Friterte amadinepoteter og posesaus. Kjøttet ble veldig bra og jeg brukte prosedyren som er beskrevet i ”Hvordan koke vann” av Viestad. Det er fort gjort å steke entrecôten som vanlig biff, men her kan man gjøre stor suksess ved å gjøre det litt annerledes. Jeg brukte en grillstekepanne og varmet denne godt med olje. Så fikk kjøttet ligge i panna på høy varme i 7 minutter mens den ble snudd flere ganger. Så tok jeg den av panna og lot den hvile 4 minutter på en rist før den ble lagt i panna igjen på medium varme i 4 nye minutter. Det renner litt når den ligger på rista, men det er bare å legge en tallerken under. Som Viestad skriver, så er det en del fett i entrecôte, og denne er det smart å gjøre seg nytte av ved å steke kjøttet på høy varme og sprenge dette først. At det blir litt stekeos er bare kos. Det går over.

Det har også blitt en del lesing denne uken på ulike blogger, og det kommer nok en post på dette i løpet av uken. Jeg har også testet et par iPhone og iPad apps som nok kan være av interesse for andre.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

6 comments

  1. Litt urettferdig kort post egenlig, for vi fikk servert så mye godt hos Audun og Nina. Vinen var for eksempel en Chateu Coufran fra 2000 som var veldig god. Etter middagen lokket Audun fram en hjemmelaget sitronlikør som nok blir awesome til sommeren!

  2. For et deilig og hyggelig måltid på Jessheim! Tuuusen takk! Dere vet å diske opp for gjestene deres!! :)

  3. Takk for hyggelige ord :)
    Alltid en fornøyelse å servere mennesker som vet å nyte god mat.

    Sitronlikøren skal påbegynnes til uken så den skal være klar til August.

Comments are closed.