Ørret, creme fraiche og soya-saus

Ørret, creme fraiche, soyasaus og tagliatelle
På fat

Kombinasjonen av fisk, Crème Fraîche og soyasaus fikk jeg først en smakebit av på stand hvor de promoterte salmalaks. Sausen som er så utrolig enkel og kun består av Crème Fraîche og soyasaus tok meg med en gang. Jeg tror at den kanskje smaker aller best til laks, men den fungerte godt til ørret også og jeg har sett på nettet at andre også har brukt den til kylling.

salma.no skriver de at man skal bruke 2 ss soyasaus til ett beger med Crème Fraîche. Jeg pleier å bruke litt mer. Jeg blander alt rett i begeret, og når det ikke er plass til mer har jeg tatt for mye i. Utfordringen er at det fort kan bli for salt. Det som er viktig er å røre inn soyasausen til fargen blir helt jevn og du er helt sikker på at det er rørt helt ut.

Jeg pleier å starte med å steke ørreten med skinnsiden ned på høy varme i 1 minutt før jeg skrur ned temperaturen ganske mye. Etter et par minutter, når resten kan stekes ferdig fra andre siden, snur jeg fisken og har i blandingen av Crème Fraîche og soya saus. Siden det er en del fett fra fisken i panna rører jeg med en skje for å blande fettet med sausen. Når jeg anretter syns jeg at det er lettest å bare legge fisken på tagliatellen med skinnsiden opp, så får de som spiser selv ta av skinnet. Det er så sprøtt at det bare er å løfte rett av.

Noen av de bloggene jeg har lest som også har gjort dette mener poteter og grønnsaker er det man skal ha til dette. Det spiser jeg så mye ellers, så jeg syns det er best med tagliatelle til. Litt ruccolasalat som har fått en skvis med lime over seg er også godt til.

Ingredienser for 2 porsjoner
300g ørret
1 boks med Crème Fraîche
2,3,4,5 ss med soyasays (Kikkoman går helt fint)
1 halv lime
240 gr tagliatelle
2 ss smør til fisken
ruccolasalat

Jeg bruker ikke noe ekstra krydder. Hvis du mener jeg er inne på noe men ikke helt det du er ute etter kan du ta en titt på denne posten om Karrilaks og pasta

Ørret, creme fraiche, soyasaus og tagliatelle
Mise en place

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

3 comments

Comments are closed.