Rabarbra!

Hver vår bugner det av Rabarbra i hagen hos foreldrene mine på Ilseng, og pappa er rimelig kjapp til å kutte opp, pakke det i en pose og legge det på biltaket mitt slik at han er sikker på at jeg får det med meg. Jeg hadde planer om å lage både rabarbragrøt og rabatbrasyltetøy, men med litt tidsklemme denne våren har det bare blitt rabarbradrikk. Det er veldig godt varmt, men på denne årstiden smaker det aller best kaldt. Jeg laget drikken uten oppskrift, så følgende er bare “på slump”.

Kutt og skrell 750 gram rabarbra og del opp i 1 cm lange biter. Kok opp i ca 2,5 liter vann tilsatt ca 3 dl sukker og ca 2 ss kanel. La det koke i ca 10 minutter (til rabarbraen begynner å dele seg opp). Rør godt, avkjøl litt og hell over i mugger. Sett i kjøleskap og ta en glass da du er tørst eller har lyst på noe søtt!

20110614-062437.jpg

1 comment

  1. Denne drikken er nok kjempe god, neste gang bør dere prøve å lage en bisp.

    Du tar 50*50 av jordbær og rabarbra og koker det opp med brunt sukker, en vaniljestang og litt ingefær. Rør godt, avkjøl det hele. Sil det og hell det over på mugger.
    Virkelig en herlig blanding! Du kan drikke det med litt farris i, lage drinker av det eller kanskje en sorbet. Prøv og forelsk dere.

Comments are closed.