Tapas, tapas og bryllupsreise

Som vi har skrevet tidligere har vi ikke glemt bloggen. Ei heller å lage mat. Vi har bare hatt litt andre ting å prioritere. Men nå er festen lagt bak oss og den første bryllupsreisen er over. Vi fikk så utrolig mye fint til bryllupet av gjestene. En del av det kommer nok til å dukke opp på bloggen etter hvert, for det var mye som var relatert til matlaging.

Utsikten fra balkongen

To dager etter bryllupet reiste vi til Alcudia hvor Anettes besteforeldre har en leilighet. For oss som er så glade i tapas har det hele vært et ”etagilde” av de sjeldne. Både til lunch og middag nesten hver dag. Kun to kvelden spiste vi noe annet til middag og det var frossenpizza. Den ene av de to kveldene gikk vi også ekstra ut for litt tapas til dessert.

Leiligheten ligger rett ved et supermarked som nok er litt high-end, med egen ferskvaredisk og et utrolig utvalg ellers. En av dagene jeg bare skulle ned for å hente noen tomater kom jeg også hjem med 200 gr gåselverpate og en flaske cava. Alt til den nette sum av 68 kroner.

Av 200gr klarte jeg 100. Resten ble lagt igjen til de neste gjestene :-)

Vi har virkelig blitt inspirert og plukket med oss et par ting vi skal prøve oss på utover høsten. Det som overrasket oss var egentlig hvor godt det helt enkle var. Fritert artisjokk var en av rettene.  Trampo som er en ganske enkel salat med tomat, løk og paprika en annen, eller en kremet aioli som overrasket oss. Å ha tilgang på så mye bra ferske råvarer er nok også noe som gjorde en del av maten. Jeg er sikker på at vi har spist 10 hvis ikke 15 forskjellige typer chorizo og minst like mange typer ost.

Fritert artisjokk

Etter et par dager i Alcudia reiste vi med fly til Barcelona hvor vi var i drøye en og en halv dag. Søndagskvelden ute med Anettes kusine og hennes samboer for litt tapas og noen longdrinks etter å ha plassert kofferten på hotellet. Mandagen ble ganske lang og hard. Vi bodde rett ved Placa del Pi noe som er godt i smørøyet. Rundt oss var det masse trange gater med nisjebutikker for hvasomhelst, så vi gikk nok noen kilometer i den dagen. Ved Placa del Pi ligger det en kjøkkenutstyrbutikk jeg har hatt så lyst til å besøke. Damen bak disken var ikke stødig i engelsk og min spansk er heller ikke mye å skryte av, men ved help av litt gestikulering og peking fikk jeg det jeg kom for. En saks for å klippe opp fugl og en kork til cava/champagneflasker.

Inngangen til La Boqueria

 

Tørkede nøtter

Vi fikk også med oss et besøk til det stedet jeg syns er mest spennende, La Boqueria. Her var det jaggu vanskelig å ikke bruke opp ukelønna, men vi fikk da med oss litt snadder allikevel. 350 gram med serrano, en pose chilikrydder og litt ymse gåselver. Bare å rusle rundt og se på alt utvalget er en opplevelse. Et must om man skal til Barcelona.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.