Produkttest #1 – Miks for ovnsgratinert kylling

For en god stund siden var vi på handletur i Sverige etter å ha vært på besøk hos familien i Trysil. Som alltid plukket vi med oss mye kjøtt, og deriblant kyllingbryst. Etter en uke på ferie var det godt å ha noe liggende i fryseren som bare kunne plukkes opp, tines og tilberedes. Siden vi er i feriemodus begge to var det også veldig greit å ha en pose med noe nytt liggende i “matskuffen”. Der lå det nemmelig en ferdigmiks fra Toro som er beregnet på å ovnsgratinere kylling.

miks for - Ovnsgratinert kylling fra Toro
miks for – Ovnsgratinert kylling fra Toro

 

På disse posene presenteres en av fem serveringstips, og på posen vi hadde kjøpt var tipset å tilsette vårløk, chili, hvitløk og paprika. Vi tok det vi hadde og tilsatte derfor følgende ingredienser i tillegg til fløte som man må tilsette uansett:

– 1/2 søtpaprika
– 2 sjalottløk
– 2 fed hvitløk
– 1/2 purre

Purre, paprika, sjalottløk og hvitløk
Purre, paprika, sjalottløk og hvitløk – serveringstips fra Toro

Som et alternativ ble denne retten slett ikke værst. En grei hverdagsmiddag som godgjør seg i ovnen i ca 40 minutter mens man kan rydde kjøkken, lese igjennom avisa eller bare legge seg ned med beina høyt.

Ovnsgratiners kylling med grønnsaker og miks fra Toro
Ovnsgratiners kylling med grønnsaker og miks fra Toro

 

Vi serverte retten med ris til, men jeg tror at pasta også hadde gjort seg god til.

En morsom liten situajon fra dagen i dag var da jeg skulle finne frem posen med sjalottløk jeg kjøpte til middagen. Etter å ha lest tipset om å tilsette hvitløk i kyllingen tenkte jeg “dæmn, jeg som ikke har igjen noe fersk hvitløk”. Men hva skjedde? En sommervikar hos Bama har nok ikke gjort jobben sin godt nok og oversett HVITLØKEN SOM LÅ I POSEN SAMMEN MED SJALOTTLØKEN! Haha! Snakk om flaks!!! Takk til Bama for en strålende og nyttig overraskelse!!

 

En hvitløk som fulgte med posen med sjalottløk fra Bama reddet middagen! Flaks :)