Pasta med kremet avokadosaus

Kremet avokado-pasta
Kremet avokado-pasta

Det er ikke ofte vi lager vegetarretter, men det hender jo vi gjør unntak. Etter jeg først leste om denne kremete avokadopastaen hos Two Peas and Their Pod, har jeg egentlig bare ventet på mulighet til å lage den.

Den er ekstremt enkel å lage og tar omtrent like lang tid å lage som det tar å koke pasta. Ikke har den spesielt mange ingredienser, og er veldig lett siden den ikke inneholder verken fløte eller smør. Riktig nok inneholder avokado en del fett (ca 23.5 gr per 100 gr), men siden det er enumettet bryr vi oss ikke så mye om det. NHI slår fast at enumettet fett er en del av de gode fett-typene så her er det bare å hive innpå!

Mise en place

Som du sikkert ser av bildet er det ikke voldsomt med ingredienser heller, her har jeg satt det opp til 2 porsjoner, basert på de som var i oppskriften til TPTP med noen endringer.

  • 200gr spagetti
  • 1 stor og moden avokado
  • Saften fra 1 liten lime
  • 1 stor presset hvitløk (bruker du helt fersk hvitløk tar du 2)
  • ½ dl hakket koriander
  • Salt
  • Pepper
  • Litt fersk revet parmesan

I oppskriften til TPTP syns jeg det ble for lite lime, salt og pepper. Jeg syntes også det gjorde seg veldig med parmesan til. Neste gang skal jeg også ha sprøstekt bacon til, for det hadde virkelig løftet pastaretten. Da er det riktig nok ikke vegetar lengre, men det skal jeg kunne leve med.

Fremgangsmåten er ekstremt enkel. Kok opp vann til pasta, når vannet koker har du i pastaen med en gang. Avokado, limesaft, presset hvitløk, koriander, salt og pepper blander du med stavmikseren. Ha godt med salt og pepper og smak deg til riktig mengde, men du trenger mer enn du tror.

Når pastaen er ferdig heller du av vannet og har den herlige sausen sammen med pastaen og blander det sammen. Det er så idiotsikkert at det er en fornøyelse.

Lyst på mer pasta? Her har du alle pastaoppskriftene våre!

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.