To nye bøker av Hervé This

Hervé This - Molecular gastronomy og Building a meal
Hervé This - Molecular gastronomy og Building a meal

På torsdag kveld kom min gode venn Jens Anders innom med to hyggelige overraskelser. Med seg hadde han bøkene Molecular Gastronomy og Building a meal av Hervé This. Jeg har tidligere nevnt hvor stor fan jeg er av den enkle boken til Andreas Viestad – Hvordan koke vann, som jeg nå grenser til å mene burde være obligatorisk i alle kjøkken. Viestad er selv veldig inspirert av Hervé This i sine bøker og av det jeg har lest så langt er dette utrolig spennende.

For dette er ikke direkte kokebøker. I Molecular Gastronomy finnes det ikke ett eneste fargebilde eller oppskrift. Denne boken handler om hvorfor ting blir som de blir. Hvordan skal man få eggeplommen til å bli i midten av egget når man koker det. Hvordan og hvorfor kan man se at en Quiche er ferdig i det den reiser seg i ovnen.

Så langt virker den veldig lettlest og jeg skal nok komme meg greit igjennom denne selv om den er på engelsk. Det er tross alt noen år siden jeg pløyde igjennom engelsk tekst på null komma niks.

Building a meal har jeg knapt nok rukket å åpne, men hvis jeg ikke bommer fullstendig har han her tatt 6 ulike klassiske menyer og forklarer hvorfor de passer så perfekt sammen.

Så skulle det bli stille noen dager, så vet dere hvorfor ;-)

Nederst er en video av Hervé This fra en forelesning hos Imperial College i London og her er en lenke til et foredrag han hold på TEDx Warwick i 2010.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OCBxGwzNhmg[/youtube]

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.