Ørretfilet i folie – enkel og rask hverdagsmat!

Siden vi er ekstremt dårlige på å spise fisk, om jeg skal sammenligne oss med bergenserne i familien, hadde jeg lyst til å lage helstekt ørret her en dag. Skuffelsen var stor da jeg etter å ha vært i tre ulike butikker (Kiwi, Mega og Coop Obs) ikke kunne finne annet enn frossen filet eller en ørret på størrelse med en liten hval. Jeg tok derfor det enkleste –  ørretfilet fra frysedisken på Coop Obs. En hel ørret med riktig tilbehør, som for eksempel en god hjemmelaget Hollandaisesaus og et glass passende hvitvin, kan forvandle denne enkle retten fra en god hverdagsmiddag til et festmåltid.

Å tilberede denne ørreten er svært enkelt. I dag brukte jeg følgende ingredienser;

 • 1 ørretfilet per snute
 • 1/2 sitron
 • Frisk persille
 • Godt smør
 • 2 klyper Maldonsalt
 • Kvernet pepper

Sett stekovnen på 200 grader. Ta et godt stykke aluminiumsfolie. Start med noen klatter smør midt på folien, legg så lagvis i følgende rekkefølge; Persille, ørret, salt, pepper, smør, sitronkjøtt, persille, ørret, salt, pepper, smør, persille. Det vil se ca slik ut da alt er stablet sammen;

Press så over godt med sitronsaft og pakk alluminiumsfolien godt sammen. Her er det viktig å lukke alle hull slik at fuktigheten ikke siver ut. Det har jeg prøvd en gang tidligere, og det ble utrolig tørt og smaksløst.

Stek pakken på nederse rille i ca 25 minutter.

Personlig synes jeg kokte poteter, flatbrød, rømme og agurksalat er et “must” til rød fisk. For å lage agurksalat til to personer trenger du følgende:

 • 1/2 agurk
 • 2 ss edikk
 • 1 dl vann
 • salt
 • sukker

Skjær agurken i tynne skiver (bruk gjerne ostehøvel). Legg så skivene i en skål og salt agurken litt. La dette trekke i noen munutter mens du lager en lake av edikken og vannet. Smak til med sukker. Skyll saltet av agurken før du tilsetter laken.

En slik “fiskepakke” kan også varieres i stor grad både med ulike urter og smakstilsetninger og ulik fisk. Pakkene er også perfekte å slenge på grillen! Den hele ørreten som jeg ikke fant denne gangen må nok spares til en varm sommerdag på terrassen med en godt glass hvitvin til!

2 comments

 1. Hei! :) Kom hit fra Lesernes VG på Facebook, og glad er jeg for det – her var det mye snadder :) Skal absolutt holde et øye med dere videre for inspirasjon :) Ha en fin dag!

  1. Hei Lotta, det var hyggelige ord, tusen takk :-) Fant fram til Pinteresten din via bloggen din og jammen har du samlet mye fint! – Christoph

Comments are closed.