Cajunkrydret scampi pasta

 

Cajunkrydret scampi
Cajunkrydret scampi

Scampi, eller det som jo egentlig er tigerreker, er en råvare jeg egentlig ikke er så begeistret for å bruke, men som jo gjør seg så godt til mangt. Problemet med scampi er først og fremst at produksjonen av den svært så ettertraktede råvaren er både svært miljøskadelig og omdiskutert. Organissasjonen Grønn Hverdag har skrevet mye om dette og hvis du derfor kommer over alternativer som sjøkreps, kongekrabbe eller kamskjell kan det være like greit å bruke. Min favoritt som alternativ er kamskjell og posen med scampi vi hadde liggende hadde blitt kjøpt i et svakt øyeblikk. Denne retten er ganske lik flere av carbonara-variantene vi har vært innom, men vi bruker litt mindre fløte i denne. Krydderblandingen er også med på å gi en betydelig forskjell i smak.

Ingredienser til 3 porsjoner

 • 21 renskede reker eller 16 kamskjell delt i 2 (som hockeypucker)
 • 300 gram tagiatelle
 • 1,5 dl fløte
 • 1,5 dl kyllingkraft
 • 30 gram revet parmesan
 • 3 ts mel
 • 2 ts paprikakrydder
 • 1 ts pepper
 • 1/2 ts cayenne pulver
 • 1/2 ts chillipulver
 • 2 ts oregano
 • 1 ts timian

Den går egentlig ganske raskt å lage og så snart du har rensket scampiene og gjort klar mel og krydderblandingen er det bare å ha pastaen i vannet. Dypp scampien eller kamskjellene i blandingen og fres de raskt i en godt varmet panne. Det er viktig å følge nøye med siden man bør bruke høy varme, de skal bli crisp men ikke overstekt. Spesielt kamskjellene som er delt på tvers trenger ikke mye varme før de må snus. Når de er ferdige tar du dem ut av panna, og setter de til side. Skru ned temperaturen og rør ut restene med fløte og kyllingkraft og la det koke litt inn, men igjen; husk å skru ned temperaturen. Når pastaen nermer seg ferdig kokt drysser du over litt parmesan i panna og når pastaen er ferdig drar du den over i stekepanna med en klype og rører godt rundt. La det få sette seg litt før du legger det på tallerken med pasta og scampien eller kamskjellene på topp. Dryss mer parmesan over.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

4 comments

 1. Hei!
  Bare en liten rettelse (stor kanskje). Sjøkreps ER ikke et alternativ; sjøkreps ER scampi. Tigerreker eller kongereker er det IKKE! Nephrops Norvegicus=scampi=norsk sjøkreps.

  mvh.

  Terje Dørumsgaard

Comments are closed.