Ekte pasta carbonara

Pasta Carbonara
Pasta carbonara
Pasta Carbonara
Enda morsomere med hjemmelaget pasta

Pasta carbonara har vi skrevet om et par ganger tidligere. En favoritt er varianten med Chorizo men den er jo ikke satt sammen etter den opprinnelige oppskriften. Historiene om hvordan carbonara har fått sitt navn er mange, den mest romantiske av dem er at den har fått navnet fra kullarbeiderne i italia, “carbonaro”. Dette sagnet sier at det var en billig høyenergirett man satte sammen (masse egg og fett) slik at de kunne hente seg inn igjen. Pepperet skal også være et symbol på kullrestene som drysset fra disse kullarbeiderne. Siden vi liker gode historier lar vi det ligge med denne.

Carbonara er en fantastisk rett i all sin enkelhet. For som vi vet er jo egg en av de to viktigste ingreidensene i selve pastaen. Samtidig legger vi på enda mer egg i sausen og kombinerer det med bacon. Alle elsker egg og bacon, derfor kan det ikke være noe værre med denne. Mange bruker fløte for å få til den kremete sausen, men egentlig hører ikke fløte noe særlig hjemme i italiensk matlaging. Enkelte kilder henviser også til at hvitløk ikke er noe særlig brukt, men så lenge Sølvskjeen ber oss ha i hvitløk må det da være innafor.

  • 400 g spagetti
  • 100 g bacon eller pancetta
  • 2 egg (kan godt være vispet)
  • 80 g parmesan
  • 1 hvitløksfedd
  • pepper

For å lage en perfekt carbonara tar man rett og slett og steker pancetta eller bacon i en stekepanne sammen med hvitløk. Når hvitløken er brun så plukker man den ut og kaster den. Man trenger altså ikke å hakke den. I mellomtiden så koker man opp pasta i en annen kjele og når den er ferdig siler man av pastaen og har den i panna. Et triks jeg plukket opp en gang var å spare på noe av pastavannet og ha den over i pastaen etterpå, jeg pleier derfor ikke å sile av pastaen, men heller dra den ut med en klype av det varme vannet. Da er den bløt og drar automatisk med seg litt av vannet i panna. For at eggene skal bli kremete og ikke koagulere skikkelig trekker man av panna. Så kverner man godt med pepper over og har i halvparten av osten og eggene og vender godt sammen. Når alt har blandet seg godt sammen første gangen har du i resten av osten og vender det sammen en gang til.

Pasta Carbonara
Pasta carbonara

Drømmer du om bart og har små føtter, så kan du jo lage din egen pasta. Her har du oppskrift på hjemmelaget pasta.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.