Pasta med ostesaus

 

Pasta med ostesaus
Ostesaus

Hvit saus til pasta er kanskje like rart som hvit saus på pizza, men med litt ekstra parmesan og litt blåskimmelost så blir den helt himmelsk. Vi pleier å bruke de osterestene vi har liggende å slenge i kjøleskapet, og det med stor suksess. Som utgangspunkt bruker vi Anette sin bechamelsaus, så er det nesten bare fantasien som setter begrensninger. Tro meg, den kommer ikke til å minne om fiskeboller i hvit saus! Er du tøff lager du pastaen selv og grunnoppskrift på hjemmelaget pasta finner du her.

For to porsjoner

  • 40g Smør
  • 40g Mel
  • 1/2 liter melk
  • 1 fedd hvitløk – finhakket
  • 1 liten sjalottløk – finhakket
  • 100g parmesan
  • 30 med blåskimmelost
  • Litt revet Muskatt
  • Pepper
  • 200g pasta

Smelt smør og rør inn melet. Spe i melk og rør ut klumper. Etterhvert som sausen tykner sper man på mer melk og rører ut. Det er viktig å passe på varmen slik at det ikke svir seg for da er alt ødelagt. Så har man i den finhakkede løken. Riv over litt muskatt og kvern pepper over. Helt til slutt rører man inn parmesanen.

Hvis du vil ha kjøtt til pastaen så kan enten små kjøttboller eller litt sprøstekt bacon gjøre seg godt. Litt stekt sopp passer også utmerket til. Bacon og sopp kan du fint bare strø over til slutt, det ser så mye bedre ut enn å skulle røre det inn i sausen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.