Suppeserien: Potetsuppe

Potetsuppe
Potetsuppe

Mens potetene sakte men sikkert begynner å komme seg opp av bakken turer vi videre med suppene. Potetsuppe er kanskje en av de billigste suppene man kan lage, men jammen metter den også.

Legger man til noen ekstra komponenter blir det også en billigere bedre middag. Hjemmelagede krutonger, sprøstekt sideflesk eller et posjert egg gjør virkelig denne retten til en innertier. Det samme kan noen biter med spekekjøtt gjøre. Leter du i tilbudsdisken kan du gjøre et kupp på avskjær som du kan bruke her.

Når man skal velge poteter til potetsuppe er det viktig å velge en melen type. De med mye stivelse blir fort limete og den konsistensen er ikke noe særlig i suppa. Bak på pakken står det om de er egnet til mos, og da har du funnet riktig type.

5 porsjoner

 • 800g poteter
 • 1 løk
 • 3 tommer med purre
 • 100g sideflesk
 • 2 brødskiver
 • 1dl nøytral olje
 • 1 hvitløk
 • 3dl melk
 • 2ss smør
 • 1ss dijonsennep
 • Salt
 • Pepper

Kutt opp løken og svett den litt i en gryte til den blir mør sammen med purreløken. Ha i potetene og fyll på til det dekker. Hos oss brukte vi ca 7dl. Kok til potetene er møre

I mellomtiden kan man lage krutonger. Det er kjempelett og går som en fei mens man gjør det andre. Kutt opp to skiver uten skorpe i terninger, vend dem raskt i olje med en presset hvitløk og legg de i stekeovnen på bakepapir på 200 grader. Etter 5 minutter kaster man litt på dem i ovnen og lar de stå i 5 minutter til. Etter 10 minutter totalt skal de være tørre og fine. Sideflesket kutter du opp i små terninger og steker raskt slik at de blir sprø før du setter dem til sides.

Når potetene er møre kjører man dem i en blender med melken og litt dijonsennep. Suppa skal helst ikke koke etter at den har vært i blenderen. Den tykke massen har nemlig lett for å svi seg og det er ikke noe særlig.

Smak til med salt og pepper.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.