Suppeserien: Hjemmelaget tomatsuppe

Tomatsuppe
Tomatsuppe

En klassiker som må med i suppeserien er selve traveren, den enkle raske, tomatsuppa. Det er den som går så godt sammen med pannekaker og som ganske enkelt alltid gjør jobben. Vi skrev om den for litt over 2 år siden, men til suppeserien bare måtte vi lage den på nytt en eller annen gang. Den fungerer både som litt grov, og kjørt med stavmikser som vi har gjort denne gangen. Man kan også bytte ut fløten med litt Creme Fraiche, da blir den litt friskere. Smak gjerne til med mer basilikum og oregano. Det er ikke så mye mer å si om tomatsuppa uten fiksfaks og kakseri.

Ingredienser til 6 porsjoner

 • 2 bokser med hakkede tomater
 • 1l vann
 • 2 terninger grønnsaksbuljong
 • 1ss tørket basilikum
 • 1ss oregano
 • 1 løk
 • 1 hvitløkfedd
 • smør
 • 3ts maisenna til jevning
 • 1/2 boks med fløte

Kutt opp løken i ønsket størrelse, avhengig av hvilken konsistens du ønsker på suppa. Skal du kjøre den med stavmikser er det ikke veldig viktig å kutte den opp i små biter og da går det litt raskere. Hvitløken pleier jeg å finhakke uansett. Fres det i smør til det er gyllent og tilsett krydderne. La de få et par minutter i gryta sammen før du tilsetter tomatene, vannet og buljongen og koker opp. La det koke i 15-20 minutter før du først kjører suppa med stavmikser og så har i fløten. La det kose seg i et par minutter til før du tilsetter maisenna rørt ut i litt vann.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

4 comments

 1. Hei. Ønsker at disse oppskriftene var mulig å skrive ut litt mer utskriftsvennlig enn slik de ligger på websiden.

  1. Takk for tips Bente! Dette har vi aldri tenkt på, vi er så vant til å ha iPad eller PC på kjøkkenbenken. Vi skal få sett på dette snart!

 2. Jøss,som en 60-åring,føler jeg meg “akterutseilt”! Pc og iPad på kjøkkenbenken?? Jeg trenger heldigvis ikke ha disse utmerkede, elektoniske duppetitter på benken. Jeg tar alt fra hodet mitt…..der er det et utømmelig arkiv med oppskrifter….lagret fra jeg var i tidlig tenårene og fremover.
  På tide at “skolekjøkkenet/husstellære” blir innført i skolen igjen. Det er tydeligvis oppstått et par generasjoner med mange “mat analfabeter”,…eller hur??
  PC`n bruker jeg til noe helt annet……..samme med moben…..ta bilder og snakke i. HM?

  1. Hei Jan.

   Det finnes mange veier til rom. PC og iPad er ikke noe annet enn en digital versjon av kokebøkene, og de kjenner vel også du til selv om du er 60? :-) Har du lyst til å dele noen av oppskriftene du har i hodet?

Comments are closed.