I utgangspunktet tenkte vi egentlig å lage en indisk kyllingsuppe, slik som Fredrik foreslo til oss på facebooksiden vår, men i researchen gikk vi rett i fella. Det er ikke mange ukene siden vi sist hadde en kylling og nudelsuppe, men vi klarte rett og slett ikke å la være med å lage en til. Med litt andre grønnsaker og med kyllingfilet framfor ferdiggrillede lår blir det en helt annen suppe enn sist. Vi har ikke laget spesielt spicy supper tidligere, men denne er god og varm med den halve chilien. Vil du ha den hot kan du alltids legge til den andre halvdelen.
Ingredienser 2 porsjoner
- 1 kyllingfilet
- 1 liten løk
- 1 skive med sellerirot
- 1 gulerot
- en halv chili
- lillefinger tupp med ingefær
- Noen skiver vannkastanjer
- noen få skiver bambusskudd
- Timian
- Olje
- 1 liter kyllingkraft
Start med å brune kyllingbitene. Tidligere har vi skrevet varmt om ferdiggrillet kylling, men til denne holder det fint med filet. Skjær den opp i passe biter og brun det i en kjele med olje og timian. Når kyllingen nærmer ferdig tilsetter du chili og løk og freser dette til løken er gyllen og tilsetter resten av grønnsakene. Ingefæren jeg brukte til min porsjon var ikke stort større enn fra det ytterste leddet på lillefingeren min. Det beste er å rive det, men hvis du vil kan du også fint skjære det opp i tynne skiver. La grønnsakene få frese i gryta et snaut minutt før du tilsetter kyllingkraften. Om du bruker vann og buljong er opp til deg, dersom du for eksempel har fond går sikkert det like bra. La dette koke opp og lett i 10 minutter før du tilsetter eggenuddlene og koker til disse er ferdige.
Hvis du er sulten på litt tøffere føde så har vi planlagt en post mot slutten av uka om hvordan du kan lage bacon selv.