Crock-pot pulled pork taco – svineknoke fra slowcooker

Vi elsker taco. Jada, kall oss gjerne matsnobber siden vi har en matblogg, men det er noe med tacoen som sier fredag og helg på en måte som ingen ting annet. Etter at vi fikk slow-cookeren i hus har vi snust litt på mulighetene for å kunne bruke den til noe TexMex.

Vi vet jo at Pulled Pork er en slager i dette instrumentet, og saftig kjøtt er jo tross alt noe som er verdt å legge i lefsa. Vi satte sammen en liten krydderblanding basert på det vanlige tacokrydderet vårt, litt tomatjuice og to stykker med svineknoker. Vi brukte noen som var både lettsaltet og røkt, men det hadde nok vært best med noen som var helt naturlige. Det går fint å bruke lettsaltete og røkte, men har du tid kan du med hell vanne de ut.

Stykkene ble skåret av beina i mindre biter og rubbet godt med krydderblandingen over natten. Morgenen etter ble de lagt i slowcookeren med litt kyllingkraft og tomatjuice og satt på low til vi var tilbake fra jobb. Hvis du ikke har slowcooker kan du bruke en gryte med lokk og sette alt inn i stekeovnen på 100 grader så er du ikke så veldig langt unna. Mengden væske er tilpasset slowcookeren og kan derfor variere litt. Det skal ikke nødvendigvis dekke, men være nok til at det ikke blir tørt. Hvis du rekker kan du også svi kjøttet lett først. Gjør du det i en egen panne må du passe på å koke ut restene i panna med kyllingkrafta du skal ha i crock-poten

Når du kommer hjem tar du ut kjøttet og siler av krafta og setter til side. Riv kjøttet fra hverandre og svi det i en stekepanne. Spe på med litt av krafta slik at det ikke blir tørt. Her kan du også smake til med litt salt hvis det er behov for det.

crock-pot slow cooker taco norsk
Crock-pot taco

Legg det opp i lefsene med det tilbehøret du pleier å ha med. Nyt den saftigste tacoen du kan huske å ha spist.

Krydderblanding

 • 1ss spisskummen
 • 1ss paprika
 • 2ts koriander
 • 1ts chili
 • 1ts tørket basilikum
 • 1 presset hvitløkfedd
 • 1 ts salt hvis kjøttet er usaltet

Du trenger også

 • 2-3 dl kyllingkraft
 • 2-3 dl tomatjuice
 • 1-2 svineknoker
 • Alt annet du pleier å ha til tacoen

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

3 comments

 1. Tenkte jeg skulle prøve meg på dette i morgen. Hvorfor skjærer dere vekk beinet, er det ikke der mye av den gode kraften kommer fra?

  1. Spennende! Fortell oss hvordan det gikk! Du har rett i at det er mye kraft i beinet. Men for at crockpoten skal fungere optimalt og bresere kjøttet best må alt dekkes av væsken. Og det var liksom ikke et alternativ å fylle det helt opp. Men la beinet ligge igjen hvis du vil. Det er en god ide!

   Lykke til
   C

   1. Det ble bra dette her. Skulle nok vannet ut grisen litt først, men meksikansk mat er jo gjerne litt salt uansett. Brukte brown ale og saften fra to appelsiner i stedet for kyllingkraft og tomatjuice. Kommer nok til å gjenta dette.

Comments are closed.