Hjemmelaget tacokrydder

Ved siden av pizza kan man få inntrykk av at Taco er norges nasjonalrett nr 1. Når butikkjedene skal selge mer kjøttdeig dumper de prisen på tacopakker slik at vi skal handle kjøtt. Man kan mene hva man vil om det, men at vi elsker taco, det er helt sikkert. Det som er litt synd er at mange stort sett benytter seg av tacopakkene, for du og du hvor mye bedre taco blir når man for eksempel lager krydderet selv.

Det er ikke vanskelig og mange har nok det meste de trenger i skapet. Det viktigste krydderet i blandingen er spisskummin for å gi et snev av den kjente taco-smaken. Chilikrydderne kan man justere litt etter hvor sterkt man vil ha det, men selv med 1 ts cayennepepper, chilipulver og litt knuste chiliflak ble det ikke veldig sterkt. Koriander og hvitløkspulver gir litt ekstra fylde i smaken mens salt og pepper blir det bare kjedelig uten.

Krydder til ca 400 gr kjøttdeig

 • 1 ss paprikapulver
 • 1 ss ts chilipulver
 • 1 ss spisskummin
 • 1 ts hvitløkspulver eller et halvt presset hvitløksfedd
 • 2 ts koriander
 • 1 ts chiliflak (knuste)
 • 1 ts cayennepepper
 • 2 1 ts havsalt
 • 1 ts sort pepper
 • 1 boks med hermetiske tomater
 • 1 neve hakkede basilikumblader

For å få en enda bedre smak pleier jeg å bruke tomatjuice, men siden de flaskene med tomatjuice er litt i overkant av hva jeg trenger har jeg funnet en litt annen metode. Bokser med hele tomater koster ikke allverden. Først heller jeg ut saften tomatene ligger i, så fyller jeg boksen halvveis med vann for å så sirke litt med boksen og helle ut vannet igjen. Tomatene har vært i boksen hele tiden, så man trenger ikke åpne boksen helt opp.

Når det gjelder megden krydder er det viktig å ta hensyn til hvem som skal spise, ikke alle setter alt for stor pris på sterk mat.

Tomatene som er igjen pleier jeg å kjøre i blenderen og fryse. De kommer godt med når man skal lage tomatsaus til pasta eller pizza, så de trenger ikke gå til spille.

Så, hvordan gjør man dette da? Jo på akkurat samme måte som man er vant til fra før. Stek kjøttdeig, bland i krydder (du kan blande krydderet sammen på forhånd) og ha i tomatjuicen. Stek til juicen er kokt inn. Dersom du ikke har hvitløkskrydder kan du presse et halvt hvitløksfedd og ha i når man har brunet kjøttet og skal ha i krydderet. For å få litt mer farge på det pleier jeg å tilsette noen hakkede basilikumblader på slutten.

Spiser du heller pizza på fredager? Slik steker du den perfekte pizzaen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

6 comments

  1. TS! Bra du oppdaget det, åpenbart en skrivefeil. En ting er at det er meksikansk men det det får da være grenser. 2 ts havsalt er nok litt i overkant og vi bruker kanskje i overkant av en. Samtidig er det viktig å tilpasse mengden sterke krydder etter hvem som skal spise.

 1. Bare så jeg er sikker på at jeg skjønner oppskriften: Når det står “en boks hermetiske tomater”, skal de oppi krydderet, eller er det bare for å få tomatjusen?

  1. Hei Aina. Jeg vet det er ganske “waste” men jeg pleier ikke å ta med selve tomatene, jeg vil bare ha juicen. For å tyne den litt ekstra sirkulerer jeg også litt vann i boksen med tomatrestene i. Alternativt kan man jo kjøpe tomatjuice, men da blir det fort større mengder enn man trenger til en tacokveld.

   1. Var ikke for å antyde at det var waste altså, jeg bare lurte. Skal prøve dette til tacoen i kveld! :)

Comments are closed.