Verdens beste pizza

Pizza er noe av det beste vi vet og vi eksperimenterer stadig med nye måter å sette sammen og komponere pizzaen. Men samtidig som vi varierer med topping og oster så er det noen ting som blir best om man gjør det likt hver gang. Eller la meg si det slik, ikke varierer like mye. Vi har nå igjennom tre poster gått igjennom våre beste tips på pizzabunn, tomatsaus og topping og helt til sist steking av pizza. Tidligere har vi også skrevet om pizza på grillen.

Har du ikke meldt deg på nyhetsbrevet vårt? Gjør det nå!

[yks-mailchimp-list id=”ceaf5b261d”]

For å oppsummere har vi litt veldig stor fan av knafri pizzabunn, den er litt sølete og bløt, men krever veldig lite jobb og blir ekstremt god. Den er en sikker vei til tynn italiensk pizzabunn. Essensen er å blande sammen de tørre ingrediensene først, ha i vann og la det stå i 18 timer med folie over. Hvis vi ikke har så god tid så bruker vi oppskriften som Jan Vardøen har skrevet om i sin bok Pizza Paradiso. Et annet enkelt triks som kan løfte pizzaen til nye høyder er å bruke riktig mel. Pizzamel til selve deigen, også kan man bruke et triks med durumhvete på benken når man strekker ut pizzaen. Da glir den lettere og er enklere å jobbe med. Du finner begge meltypene i butikker som har litt større utvalg en de enklere kjedene. Ikke koster det skjorta heller.

Her kan du lese om hva du trenger og hvordan du lager knafri pizzabunn.

Tomatsaus til pizza
Tomatsaus

Når vi lager pizzasaus så lager vi masse på en gang, kjører den i blenderen så den blir tynn og fin også fryser vi alt som vi ikke bruker. Å ha litt pizzasaus i fryseren er supert når man ikke har tid. Tin sausen og kok den opp så er den bare å hive på pizzabunnen. Det er lurt å koke opp tomatsausen, for kald tomatsaus på pizzaen som skal inn i ovnen er en dårlig ide. Da tar stekingen lengre tid, og det vil vi jo ikke.

Her er våre tips for pizzasaus og topping til pizza.

Øverste rille

Helt til slutt er stekingen, her er det høy temperatur som gjelder. Glemt alt du har plukket opp fra grandiosapakken og få opp tempen. Ikke la deg lure av ferdigproduserte pizzasteiner, men ta en tur til en byggevarehandel eller noen som selger stein til hager og kjøp termostein som man bruker til å bygge ovner. Varm dem opp sammen med ovnen og la dem stå inne i en time for maksimal effekt. Sett alt høyt i ovnen slik at du utnytter stekeovnen maksimalt. Vi som ikke har en steinovn på kjøkkenet må bruke de triksene vi kan for å få mest ut av de verktøyene vi har.

Her kan du lese våre tips til pizzasteking.

En nært beslektet rett til pizzaen vi har vært innom tidligere er flammkuchen, som er pizzabunn med creme fraiche, bacon og løk. Skeptisk? Det behøver du ikke være. En ide vi har hentet fra en annen blogg er pære og blomkålpizza.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

4 comments

  1. Det var utrolig vanskelig å se linker på denne siden forhold til mange andre?

    Super blogg! Stor fan allerede :D Skal teste ut noen av disse pizzatipsene så snart jeg får tid.

Comments are closed.