Suppeserien: Sellerirot og karrisuppe

Sellerirotsuppe
Sellerirotsuppe

I det Schmitzke hjem hadde vi to ting å feire i dag. For det første har vi fått solgt huset til en pris vi er tilfreds med (skjer jo mye rart i boligmarkedet nå), og Storhamar vant over Lørenskog. Dragene ligger dermed fortsatt ett poeng bak Vålerenga for å ta toppen, så hva kan vel da være mer naturlig enn en gul suppe?

Sellerirot er en rotgrønnsak vi bruker mye sammen med kylling. Den deilige litt kraftige smaken som gir hint av både jord og nøtter gir virkelig en herlig aroma der hvor den blir tilsatt. Men pen, det er den ikke, så da er det godt at den har et indre vi kan elske.

Jeg har sett sellerirota bli paret med karri før, og siden den gir gulfargen vi var ute etter i dag, var det bare å gi den et forsøk. For ordensskyld er den gjort sikkert 100 ganger før, mest kjent via Mark Bittman i NY Times, men vi smakte oss fram til et litt annet blandingsforhold.

Sjekk de andre suppene i suppeserien her

Ingredienser 6 porsjoner

  • 800g sellerirot
  • 1l kyllingkraft
  • 1 finhakket løk
  • 1 presset hvitløkfedd
  • 1-2ss karri
  • 2ts spisskummen
  • 1dl fløte
  • Smør

Denne lager man som en klassisk kremet suppe. Fres løken til den er gyllen med smør i en gryte. Så tilsetter man hvitløk og rører lett i ett minutt, tilsetter krydderet og kjører dette enda ett minutt. Så tilsetter man vann/kraft sammen med sellerirot. Den er det best hvis man kutter opp i mindre biter, da tar det kortere tid å få suppa ferdig. Kok det opp og la det koke til sellerirotbitene er møre. Det pleier å ta ca 10 til 15 minutter. Kjør dette med en stavmikser og tilsett fløten underveis. Når suppen er jevn er det bare å ha den på en tallerken og servere.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.