Suppeserien: Scampi og kokossuppe

Scampi og kokossuppe
Scampi og kokossuppe

Ok, så har vi fått litt hang up på enkle asiatisk-inspirerte supper. Langt utenfor sesong når vi nå er et stykke inn i desember men det får så bare være. Etter mengden pakkeinnkjøp å regne er det fortsatt lenge igjen til jul. Og når den først er her er den jo lenge nok. Det interessante er jo hva vi gjør på julaften. Hvis noen har tips til en julesuppe på julaften så tar vi i mot med åpne armer.

Denne gangen ble dette en sånn suppe som man lager til kvelds. Når middagen var litt for rask og litt for tidlig, og det hele egentlig skled ut fra lunch.

Sjekk de andre suppene i suppeserien her

I fryseren fant vi noen scampi som nylig hadde blitt til overs og i skapet stod det en boks med kokosmelk. Hvis du skal handle inn til denne kan det være bedre å bruke sjøkreps, den er et par hakk mer økovennlig enn tigerrekene. Mer er det ikke som skal til for å få litt varme i en kald skrott.

Ingredienser til 3 porsjoner

  • 0,5dl kyllingkraft (2 terninger)
  • 1 boks med kokosmelk
  • 2ts red curry paste
  • 4-5ss olje
  • chiliflak som krydder
  • saften fra en halv lime
  • 15 scampi
  • Mynte til pynt

Rens scampien og legg den i en marinade av currypaste, chiliflak og olje. Det holder å la den ligge der i 10-15 minutter. Tørket chili må man tilsette litt etter smak og hva man har. Vi brukte 1 tørket piripiri, en sånn av typen hvor en nesten er en for mye. Kok opp kyllingkraft og tilsett kokosmelken ved samtidig som du steker scampien. Hvis du bruker terninger kan du godt bruke 2 på en halvliter vann siden du også skal tilføre nesten en halvliter væske av kokosmelk.Når scampien er ferdig henger du den over tallerkenen rører inn saften fra en lime i suppa og har den i tallerkenen. Strø litt chiliflak og litt mynte hvis du har over suppa.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.