Categories
Mat Oppskrifter

Suppeserien: Fruktsuppe

Fruktsuppe til jul
Fruktsuppe til jul

I dag er det julaften, men det er fortsatt en god dag for suppe. Norwegian fruit soup er kanskje større i utlandet enn det er i Norge. Den varme søte suppa med duft av kanel og stjerneanis, er perfekt for jula. Hvor mye av hva man putter i, virker ikke å være så farlig, for det er et hav av oppskrifter å ta av. Det viktigste er nok allikevel å ha i nok svisker og aprikos.

Ingredienser til 4 porsjoner

 • 1 pære
 • 1 klementin
 • 100g tørket aprikos
 • 30g rosiner
 • 200g svisker
 • 70g dadler
 • 1/2 kanelstang
 • 1 stjerneanis
 • 1 liter vann
 • 1ss maizena
 • 3ss sukker

Ta ut stenene fra dadlene og legg de sammen med resten av frukten i vann noen timer. Så koker man det bare opp og lar det putre i 20 minutter med kanelstangen og stjerneanisen. Tykne suppa med maizena og smak til med sukker. Kjøl ned og server kald, gjerne med litt krem over.

God jul fra oss!