Suppeserien: Kylling og rødbetesuppe

Kyllingsuppe med rødbeter og risnudler
Kyllingsuppe med rødbeter og risnudler

Nå har vi endelig fått kommet oss i hus, selv om ikke alt er helt på plass. Kjøkkenet mangler benk og det meste er derfor bare sorgen på kjøkkenet. Her måtte vi tenke kløktig og desperat for å få til en rask suppe. Når benkeplassen er begrenset til et frimerke og kokeplata like så blir gode råd dyre. Oppvask er også en utfordring så det hører med i beregningen for suppa. Men suppe ble det, og suppa ble god.

Egentlig stod jeg med en pakke med spisemodne avokadoer i hånda når jeg fikk øye på rødbetene på butikken. I utgangspunktet en passe dust ide, siden rødbeter søler og krevet en del vask ved uhell. Men det løste seg greit. Plasthansker og engangstallerken for kutting reduserte risikoen betraktelig. Normalt bruker vi jo også ferske rødbeter, men disse som var ferdig kokt sous vide fungerte strålende.

Som du sikkert skjønner blir ikke denne suppa verdens mest kompliserte, men den ble virkelig god. De friske komponentene med lime, koriander og chili på toppen gikk ganske bra sammen med rødbetene.

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 1/2 grillet kylling
  • 1 liter vann
  • 2 terninger hønsebuljong
  • risnudler
  • 3 rødbeter
  • 1 chili
  • lime
  • koriander

Kok opp vann med buljongen. Har kyllingkraft fra annen kilde går det like bra. Riv kjøttet av den grillede kyllingen og ha dette i kraften som koker opp. Når dette koker har du i risnuddlene og kutter opp rødbetene i passe biter og ha dette sammen med resten i kjelen. Nudlene trenger ikke lang tid, og hvis rødbetene er ferdig kokt slik jeg kjøpte er trenger ikke de lang tid heller. Ha det i skåler og server med finhakket chili, koriander og noen limebåter.

Easypeasy

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.