Suppeserien: Pasta e fagioli

Pasta e fagioli
Pasta e fagioli

Endelig fikk vi vann på kjøkkenet så da begynner vi å nærme oss noe. I dag måtte jeg være hjemme og jobbe mens Anette og Johannes dro på fjellet en tur. Da var det også tid for å trekke fram Crock-poten igjen. For spesielt mye tid til å lage middag i dag hadde jeg ikke, men siden det tross alt ble søndag før det ble suppe må det jo være noe godt. Våren er her men det er fortsatt litt surt ute, så suppe passet godt. Slow-cookeren skal egentlig ha det meste av æren for dagens middag.

Pasta e Fagioli er ganske enkelt pasta og bønner på italiensk. For å være helt ærlig er vi ikke sikker på om den strengt tatt er suppe eller gryte, men den passerte som førstnevnte i dag. Den ligner veldig mye på minestronesuppe men i dag ble det litt mer bokser enn da vi lagde minestronesuppe i sommer. Tradisjonelt er Pasta e Fagioli i følge Wikipedia en rett uten kjøtt, mens Contrordine Compagni som har skrevet om forskjellen mellom den og minestrone sier at ingen av dem nødvendigvis er vegetar. Vi brunet litt kjøttdeig av storfe og hadde i for å få den litt kraftigere. Som hovedregel i forskjellen mellom suppene er det i følge Contrordine Compagni slik at Pasta e Fagioli kun inneholder pasta, bønner, løk og tomater + krydder. Med minestronen kan man være litt mer slepphendte med minestronen og tillate nesten alt av grønnsaker.

Hvis du ikke har en slow-cooker eller crock-pot kan du alltids bruke en gryte med lokk og sette den i stekeovnen på 100-110 grader i tilsvarende tid.

Ingredienser

 • 2 gulrøtter
 • 1 løk
 • 4 stilker stangselleri
 • 400g kjøttdeig av storfe
 • 1 boks tomater
 • 1 boks med cherrytomater
 • 1 boks med baked beans i tomatsaus
 • 1 boks brune bønner
 • 1 liter kraft av storfe
 • 5dl småpasta
 • 3ts oregano
 • 2ts pepper
 • 1ts basilikum
 • Parmesan eller peccorino

Brun kjøttdeigen og kutt opp grønnsakene. Ha dette sammen med tomatene og bønnene i gryta eller crock-poten sammen med krydder. La det stå på low i 8 timer eller high i 4. Bruker du gryte i stekeovn er 8 timer tiden for deg. Når det gjenstår en halvtime har du i pastaen.

Server med brød og riv litt parmesan eller peccorino over.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.