Restaurantbesøk: Matglede i Elverum

Matglede Elverum
Matglede Elverum

Sist vi spiste i Elverum var faktisk den dagen vi fikk vårt første barn. Noe var på gang, og i stedet for å reise til Hamar fant vi ut at vi like gjerne kunne være i Elverum og heller ta oss en matbit på restauranten Matglede mens vi ventet. Da vi var i Elverum i samme ærend på lørdag tenkte vi at vi godt kunne ta dette til et steg mot tradisjon og teste ut spisestedet enda en gang.

Matglede ligger i helt i krysset St. Olavsgate, Gaarderbakken og Gamle Trysilveg i Elverum. Midt mellom det som en gang var min gamle arbeidsplass og parkeringen. Da jeg jobbet i Elverum hadde lokalene stått tomme en stund, og gråpapiret hang lenge oppe på vinduene som jeg måtte passere flere ganger daglig. Da vi om sider kom oss til det som en gang har vært  slakteri var det tapasretter som stod på menyen. Dette første besøket er riktig nok to år siden, men vi var ganske fornøyde med det vi fikk servert, så vi hadde jo litt forventninger til dette besøket også. Restauranten har jo tross alt også hatt god tid til å utvikle seg videre.

Stedet ser ganske likt ut som sist og er kontrastfylt med både mørke og lyse flater og stoler og bord i ulike flater og fasonger. De store vinduene tar inn mye lys på dagtid og i taket henger det flere lysekroner som er med på å sette preg på lokalene. Det er lunt, koselig og akkurat så elverumshipstersk det skal være. Ute har de før denne sommer sesongen bygget en platting til utservering hvor de har pyntet med jordbær i blomsterkrukkene. Møblene her ute er derimot helt klassiske og ser ut som de kommer fra jysk. Det er sikkert kul umulig i praksis, men det hadde vært tøft om de hadde fått til den samme sjarmen ute som de har klart inne med litt mer odde møbler også på plattingen.

Vi var der så tidlig at vi nesten måtte klore på døra og da var det lunchmenyen som var gjeldende. Der kunne vi velge mellom blant annet omelettsmørbrød både med og uten kjøtt, varm pastasalat, og suppe. De fleste rettene til en pris mellom 140 og 170 kroner men også noen rundt hundrelappen. Vi valgte Biffsmørbrød med egg, salat og aioli og Tortillalefse med ost salsa og rømme.

Biffsmørbrød med Egg
Biffsmørbrød med Egg

Biffsmørbrødet er stort og en rikelig porsjon lunch. Brødet har en sprø skorpe som er lett å skjære igjennom selv med alt som er bygd på toppen. Selve biffen virket å være indrefilet av svin, noe som kom litt uventet men det var godt om noe litt for godt stekt. Egget var kanskje også stekt på litt for hard temperatur slik at det var rennende på toppen og koagulert hardt helt innerst. På toppen var det friske koreanderblader som virkelig satte smak og bandt alle lagene sammen. Til salaten var det frisk frukt og bær, og overraskelsen var gledelig når det som så ut som rødbeter viste seg å være plomme.

Tortillalefse med salsa
Tortillalefse med salsa

Tortillalefsen kom som en quesedilla noe som var litt overraskende men god var den. Sammen med den ble det servert en flott og frisk salsa og samme salat med frukter som til biffsmørbrødet.

Betjeningen var hyggelig og virket å være både stolt og glad for å få servere det som kom fra kjøkkenet. Det betyr også mye når man skal spise ute.

Alt i alt var dette en god opplevelse. Ikke veldig fancy, men god ærlig mat med en fin kreativ vri til god pris. Stedet lever virkelig opp til navnet og er verdt et besøk om du er i Elverum.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.