Bacalopizza

Bacalao pizza
Bacalaopizza

Bloggpostene vi skriver har etterhvert blitt større og lengre og krever derfor også mer tid. Det har ført til at det går lengre tid mellom hver gang vi poster noe, så denne våren skal vi prøve å henge litt mer i stroppene og gjøre det litt lettere for oss selv.

Som nevnt flere ganger tidligere lager vi minst like mye pizza som alle andre, og kanskje mer også. Samtidig prøver vi oss også mer fram for å finne nye spennende pizzakombinasjoner og disse ønsker vi å dele med dere. En del av de har kommet på Instagram tidligere, men det er ingen grunn til at vi ikke skal blogge om de her også. Til slutt kanskje vi får en fin samling med masse gode pizzaoppskrifter.

Ideen til denne kom etter at vi hadde laget en enkel rett med skrei og potetstappe dagen i forveien og vi hadde spart noen fiskestykker som vi skjønte at vi uansett ikke kom til å spise. En god tomatbasert fiskerett er bacalao og som Julie Chiku har vist med sin juksebacalao må man ikke bruke klippfisk. Så med den friskt i bakhodet var det bare å sette sammen sin juksejuksebacalaopizza – uten potet altså.

Resultatet ble en deilig pizza med mild fiskesmak som traff midt i smaksløkene. Ikke for voldsom, og ikke for tander.

Pizzabunn
Pizzabunn

Ingredienser til pizzasaus

  • 1 finhakket løk
  • 2 bokser med tomat
  • Smør og olje til steking
  • Timian
  • Oregano
  • Salt
  • Pepper

 

Annen topping

  • Sorte oliven
  • Tørr og revet mozzarella
  • 100g skrei

 

Klikk her for oppskrift på pizzabunn!

Fisken er ganske enkel å lage. Krydre den med salt og pepper før du forsteker fileten i stekeovnen på 180 grader i ca. 25 minutter. Du kan godt steke denne ferdig dagen i forveien. Når den begynner å flakes tar du den ut og bruker en gaffel for å flake fisken i store flak. La den kjøle seg litt ned.

For sausen starter du med å svi løken i en gryte med smør og olje til den er mør. Ha i de hakkede tomatene og la dette surre på lav varme i en halvtimes tid. I mellomtiden kan du varme ovnen og jernpanna eller pizzaplata slik at den blir god og varm. Etter en halv time krydrer du med litt salt, pepper og urtene.

Bak ut pizzabunnen og topp pizzaen i følgende rekkefølge: Saus, mozzarella, fiskeflak, og til slutt oliven.

Stek pizzaen på så høy varme ovnen din går, på en varm flate til den er ferdig stekt. Det kan du se – enten gjennom vinduet på ovnen, eller ved å ta den ut og sjekke. Ikke ferdig? Sett den inn igjen.

Bacalaopizza
Bacalaopizza

 

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.