Enkel og rask pizzabunn med vanlig mel

Pizzabunner
Pizzabunner
Pizzabunner

Sist oppdatert: 25 mars 2015

En enkel og god pizzabunn kommer man langt med. Vi har testet mange forskjellige men den vi har brukt mest det siste året er denne. Til denne bruker vi vanlig mel, men får du tak i pizzamel blir det enda bedre.

Det spesielle med denne er at vi lager den kvelden i forveien. Da blir bunnen silkemyk med masse strekk som gjør den enkel å jobbe med. Når den stekes blir den akkurat puffet nok, og når man setter tenna i den er den ikke for seig, og ikke for sprø. Den funker også helt fint for små barnetenner som ikke har like mye kraft i kjevene.

Hvis du ikke rekker å gjøre dette kvelden i forveien kan du bruke en turbometode. Doble mengden med gjær, så pakker du hver bunn inn i sin egen lille beholder med lokk som du setter i vinduet eller et annet sted med litt høyere temperatur. Vi bruker noen frysebeger av plast som er på 5,9 dl og disse er helt perfekte.

Denne gir 8 bunner på ca 200g på en porsjon hver.

  • 1kg mel
  • 6dl vann
  • 2g tørrgjær
  • 8g salt

Ha vann bollen til kjøkkenmaskinen. Bland sammen mel salt og tørrgjær i en bolle først før du har blandingen over i kjøkkenmaskinen. Elt med eltekrok i 10 til 15 minutter på lav hastighet til deigen blir glatt og fin. La den hvile i 10 minutter før du kjører den i 30 sekunder på rask hastighet.

Del opp bunnen i små boller på 200 gram. Sett de med god plass mellom seg i et bakk du har strødd litt mel i og dekk det med folie så det er tett. Putt alt i kjøleskapet og la det heve der til dagen etter.

Ta ut brettet eller boksen med bunnene når du setter på ovnen en times tid før du skal steke pizzaen. At de får bli litt tempererte før du skal strekke de ut hjelper masse.

Bruker du ikke alle kan du rulle de i litt mel og dytte de ned i en brødpose før du fryser dem. Når de skal tines tar du de opp og legger de på en melet metallflate 1-2 timer i forveien.

Lurer du på hvordan du skal steke pizzaen for at den blir best kan du jo titte på bloggpostene våre om knafri pizzabunn i jernpanne, bloggposten om bakingsteele, eller om da vi testet kettle pizza. For enda lengre siden skrev vi også om hvordan du kan bruke ildfaste fliser for å få ekstra hjelp i ovnen din.

Pizzabunn
Pizzabunn

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.