KettlePizza – bygg om grillen til en pizzaovn!

Kettlepizza
Kettlepizza
Kettlepizza

Vi lager jo minst like mye pizza som en hvilken som helst annen norsk husholdning. Vi har i lengre tid hatt en jakt på den perfekte pizza som har tatt oss gjennom mange stiler, bunner, pizzasauser, toppinger og steketeknikker. Nederst i posten har vi også lagt med en pizzabunn som ble helt perfekt til den høye varmen.

I helgen fikk vi teste noe av det råeste tilbehøret til en enkel kulegrill det må være mulig å oppdrive. Pizzakettle er en modul man bygger på grillen for å gjøre den om til en pizzaovn. Man steker ikke pizza på grillen, man bygger den om til en pizzaovn.

Kettlepizza fra oven
Kettlepizza fra oven

Kettlepizza består av en ring man legger på grillen med en ramme inni som man legger en pizzasten på, så legger man lokket oppå ringen. I ringen er det en luke som gjør at man kan ta pizzaen ut av grillen og av stenen med en pizzaspade uten å ta av lokket til grillen. Siden pizzastenen står på en ramme er det luft rundt stenen som gjør at man kan slippe trebiter ned i grillen og fortsette fyringen underveis. Det gjør at man kan få grillen opp i de nødvendige 500 grader og steke en pizza på hele 55 sekunder. Det er ingen som selger den i norge, men den kan bestilles fra USA. Er du glad i pizza og har en kulegrill stående er denne verdt investeringen. Min gode venn Ola som har gjort denne investeringen har pro-kit som inneholder en litt tykkere pizzasten, god spade. I tillegg hadden han kjøpt med seg spinnere som gjør at man kan snurre pizzaen lettere. De var superpraktiske og skal du først gjøre investeringen skjønner jeg ikke hvordan man kan klare seg uten.

Pizzaen blir satt inn
Pizzaen blir satt inn
44 sekunder senere
44 sekunder senere

 

 

 

 

 

 

Ola har også gjort noen modifiseringer underveis. Ved å pakke inn bakingsteel i aluminiumsfolie og legge på toppen av ringen slår han varmen tilbake ned mot stenen som gir en enda tøffere varme og sirkulasjon. Jeg har jo ikke testet uten, men det er mulig at man kan bruke noe alternativt til denne siden den tross alt koster litt.

Det som trakk litt ned var at selve stenen etterhvert ble så varm at det ble helt umulig å steke flere pizzaer. Da hadde vi holdt på en god stund og var vel i ferd med å steke pizza nr 8 eller 9. Skal du steke et helt lass med pizzer kan det derfor være lurt å ha noen ekstra mindre pizzasteiner liggende som man kan legge på den som følger med. Da kan man ta ut de mindre stenene slik at de kan få kjøle seg litt ned. Den store steinen er umulig å få ut så lenge grillen holder 550+ grader.

To pizzaer klare (forskjellige sauser)
To pizzaer klare (forskjellige sauser)

Til denne testen hadde jeg laget en pizzabunn som viste seg å passe perfekt til høy varme. For ordensskyld gjorde jeg også en test og lagde to deiger, en med olivenolje og en uten. For den som måtte lure, pizzabunnen blir bedre med olivenolje. Bunnen med hadde en litt mørkere farge, var lettere å jobbe med og puffet seg ørlite gran mer opp enn den uten. Den fikk heve i nesten 24 timer så lag den kvelden i forveien.

4 pizzabunner

 • 500g pizzamel
 • 8g salt
 • 2,5dl vann
 • 0,5dl olivenolje
 • 2g fersk gjær

Ha vann, olje og gjær i bollen til en kjøkkenmaskin og bland det rolig sammen med en eltekrok til gjæren er helt oppløst. Ha så i mel og salt og la dette elte seg i minst 10 minutter til deigen har blitt jevn og fin. La den hvile seg i 10 minutter før du knar den med hendene i 10 sekunder på benken. Dekk til bollen med plastfolie så det er tett og legg et kjøkkenhåndkle over. Neste dag, før du enten fyrer opp grillen eller setter på pizzaovnen deler du opp deigen i 4 leiver, ruller de godt og lar de heve på et melet brett i ca 30-45 minutter. Pizzamelet vi brukte var Tipo 0 fra Dalari. Den har noen ekstra gram med proteiner som dannes om til Gluten enn tipo 00 varianten.

Ola og Christoph som aldri har blitt så glad over en pizza før
Ola og Christoph som aldri har blitt så glad over en pizza før

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

4 comments

 1. Dette er bra.
  Pizzastein er kjøpt Pizzaspade er på plass.
  Pizzasusen er laget(etter din oppskrift)
  Pizzabunnen er laget(etter din oppskrift)
  nå gleder vi oss til i kveld,med grillet pizza på weber.

  1. Hei Trond.

   Ja den har vi sett :-) Ser svært lovende ut! Utfordringen slik jeg ser det er at steinen blir aldeles for varm. Der må de gjøre noe.

Comments are closed.