Suppeserien: Jordbærsuppe

Jordbærsuppe med krem
Jordbærsuppe med krem

Nå begynner kurvene med norske jordbær å få en sånn pris at det er lett å ryke på en hel kasse. Man kan jo egentlig aldri bli lei jordbær å fløte, men det er mange andre enkle deserter man kan lage av den også. En kald jordbærsuppe er perfekt på varme ettermiddager som dette. Vi syns den er best med krem, men har du vaniljeis kan du godt ha en liten kule med det oppi i stedet. Men ikke ha så mye is i skålen at du reduserer suppa til å bli en saus over isen, her er det suppa som skal skinne! Lag den på morgenkvisten og sett den kaldt i kjøleskapet så er den klar til ettermiddagen. Den smaker også godt i kveldssola hvis du klarer å vente så lenge!

Hver tirsdag legger vi ut en ny suppeoppskrift, se de andre suppene i suppeserien her

2 store porsjoner

  • 3dl vann
  • 1/2dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 kurv med jordbær
  • 2 skvis med lime
  • Fløte til litt krem

Kok opp vann og kanelstang og la det puttre i 5 minutter. Ha i jordbærene du alt har kuttet stilken av og delt mindre biter. Kok dette opp igjen og la det kose seg rolig i 10 minutter før du heller alt i en blender og kjører dette godt i 3-4 minutter. Kjøl det ned og sett det et par timer i kjøleskap. Når du skal servere det visper du det opp igjen med litt lime og har i en klatt med krem og noen blader med mynte eller sitronmelisse til å pynte med.

Prøv to andre sommersupper: Bouillabaisse og Rabarbrasuppe

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.