Grillede kyllingvinger

Grillede kyllingvinger
Grillede kyllingvinger

Det har blitt skikkelig mye grilling på oss i ferien og det har vært kjempegøy å sette seg mer inn i grillens verden. Egentlig så er det ikke så mye annerledes enn å lage vanlig mat, men utstyret man bruker er jo noe mer upresist så det krever litt mer jobb å få resultatet perfekt. Når man derimot treffer med grillen blir det også himmelsk godt og noe helt annet enn det man får fra vanlige kjøkkenet man bruker ellers i året. For oss som griller mest på sesong, blir jo sommeren en deilig avveksling men jeg ser for meg at det blir litt mer grilling til vinteren også.

Annen deilig grillmat: Pulled pork, Pulled chicken, Blåskjell på grillen, hjemmelaget ketchup.

Vi har to griller, en vanlig gassgrill og en helt enkel kulegrill i dimensjonen 57cm som er noen uker gammel. Det har tatt litt tid å skulle bli konfortabel, med den men nå som jeg har fått kalibrert den og treffer 110 grader og greier å la den henge der så lenge jeg vil har det virkelig blitt moro.

Det siste store var noen helt perfekte kyllingvinger som fikk smoke i drøye 2 timer og som nesten flakset inn i munnen av seg selv. I stedet for å bruke hot sauce brukte vi ganske enkelt en hjemmelaget BBQsaus som ble penslet på helt til slutt noe som gjorde de litt fyldigere og ikke fullt så sterke. BBQ sausen har vi også brukt til Spareribs og er anvendelig til det aller meste. Her finner du oppskriften.

Du trenger

Hvis du ikke har din egen rub har jeg brukt Rema 1000 sin tidligere og syns at den er helt fin. BBQsaus kan du jo også kjøpe, men til disse kyllingene brukte vi en vi lagde selv og du kan se oppskriften til BBQsausen her.

Start med å fyre opp grillen og legg brikettene på den ene siden av grillen. Drit i hva Weber sier om indirekte grilling, men bruk gjerne den ene boksen til å ha brikettene i. Legg et vanbad ved siden av de varme brikettene og ett vannbad over. Det gjør at temperaturen holder seg litt mer stabil, og du får fin fuktighet i grillen. Gni vingene inn med rub og legg de i et aluminiumsbakk ved siden av vannbadet som ligger over brikettene. Gjør ditt beste for at grillen holder 110 grader i to timer. Hvis du har noen våte treflis å legge på brikettene gjør det samtidig som du legger på kyllingen.

Etter en halvtime snur du litt på vingene og sørger for at de delene som er minst eksponert fra før nå blir mest eksponert. Når kyllingvingene begynner å nå 70 grader tar du ut det øverste vannbadet og slenger på kull over brukettene hvis du har det. Hvis ikke så legg på mer briketter og hjelp det å bli røglødende. Når det blir varmt pensler du vingene med saus og gir de en raskt omgang 1-2 minutter pr side uten at de brenner seg. Jobb raskt men ikke stress med å sette i gang før du har en varm sone å jobbe på.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

2 comments

Comments are closed.