Hete lammespidd med hummus og sitronsaus

Forbered deg på en utrolig deilig middag
Forbered deg på en utrolig deilig middag
Forbered deg på en utrolig deilig middag
Forbered deg på en utrolig deilig middag

Denne minimalistiske (NB: MEN HETE) grillretten er en skikkelig pepperbombe som får en utrolig god balanse med hummusen og sausen. Sausen består av persille, sitron og mynte og kan egentlig ligne litt på en chimicurri men er langt friskere og ikke minst hetere med habaneroen.

NB: Denne bloggposten inneholder produktplasseringer – du kan lese mer om hvordan vi håndterer dette her.

Hummus kan du lage selv slik som vi gjorde med marokkansk lammekebab, eller du kan kjøpe ferdig som for eksempel den vi har brukt her fra Deli Dip Hummus. Vi bruker egentlig hummus litt for sjelden selv, for det er et svært godt tilbehør til for eksempel litt hetere grillmat. Lite fett og mye proteiner og ikke minst allergivennlig uten laktose og gluten. Den kremete konsistensen og smaken av sesam og kikerter legger seg som et fløyelsteppe og pakker alt godt inn. Digg!

 Hummusalternativer fra DeliDip Hummus
Hummusalternativer fra DeliDip Hummus

Helgemåltid midt i uka

I det hele tatt er dette en ganske enkel og rask rett å lage, og kutter du opp kjøttet, forbereder rub og lager sausen kvelden i forveien er denne perfekt etter jobb. Bland kjøtt og rub, sett i kjøleskapet før du fyrer opp grillen, og innen den har blitt varm er hummusen på tallerkenen og kjøttet på spiddene. Stek kjøttet og anrett tallerkenene .

Kjøttet trenger bare 10 til 15 minutter
Kjøttet trenger bare 10 til 15 minutter

Et triks når man skal lage mat med spidd er at man setter to spidd inn parallelt ved siden av hverandre. Da er det lettere å snu og bitene spinner ikke bare rundt. Hvis du ikke vil ha retten så het kan du skalere ned på den totale mengden krydder og litt opp på paprikaen, og ikke minst bruke mindre – eller droppe – habanero i sausen.

Enkel og god krydderblanding fra Mill & Mortar
Enkel og god krydderblanding fra Mill & Mortar

 

Du trenger til 2 porsjoner

 • 400g lammekjøtt
 • Ristede pinjekjerner
 • 140g hummus

 

Krydderblanding til 2 porsjoner

 • 5g hvit pepper
 • 5g svart pepper
 • 2g oregano
 • 5g paprikakrydder
 • Revet muskat

 

Saus

 • 15g finhakket persille
 • 5g finhakket mynte
 • 1 finhakket habanero eller chili uten frø
 • 4 ss sitronsaft
 • 2ss hvitvinseddik
 • 2 hvitløkfedd
 • salt
La krydder og kjøtt få kjøle seg ned i minst 30 minutter
La krydder og kjøtt få kjøle seg ned i minst 30 minutter

Bland en krydderrub bestående av krydderne i listen. Kutt opp kjøttet i biter så de passer på grillspyd. Vend kjøttet i krydderblandingen og sett det kaldt i minst 30 minutter. Fyr opp grillen på direkte varme og vent til den er varm og kullet har begynt å bli grått. I mellomtiden kan du lage salsaen.

Sausen er også ganske enkel bland sammen ingrediensene og sett i kjøleskapet. Dette kan du gjøre rett før du legger kjøttet på grillen.

Legg opp to murstein slik at spiddene kommer enda litt høyere over risten, da blir ikke den direkte varmen så alt for het. Legg over spiddene og grill kjøttet i 10-15 minutter mens du snur spiddene hvert 4 minutt.

Bre ut 2 store spiseskjeer med hummus på hver tallerken, og legg kjøttbitene i midten. Dryss over sitronsalsaen pinjekjerner, noen ekstra blader med persille og mynte og helt til slutt litt av den beste olivenoljen du har stående i skapet.

Bygg litt i høyden så den direkte varmen blir litt mindre het
Bygg litt i høyden så den direkte varmen blir litt mindre het

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.