Toppa pølse: Currywürst i brød

Currywürst
Currywürst
Currywürst
Currywürst

Jeg har en regel når det gjelder å sette beina på tysk jord. Om det er så mye som en mellomlanding på en flyplass er det første jeg skal gjøre å få i meg en bratwurst. Er ikke det å oppdrive kan en currywürst være en vel så god erstatning.

Og har du aldri smakt en ekte currywürst fra en imbisswagen eller raststätte langs autobahn har du virkelig gått glipp av noe. Pølsen, ofte en bratwurst som de først trekker eller damper for å så fritere får et digert lass med varm curryketchup over seg. Servert ved siden av, helt enkle gode pommesfrites med salt og litt sitron hvis du er heldig. Men det helt spesielle her er den varme – for den må minst være lunken – curryketchupen. Søt og het er den som et første tungekyss.

Hvis du har lyst på en litt enkel erketysk vri på pølsene i sommer er det bare å flekke sammen en ladning med karriketchup og strø litt karri over til slutt.

Ingredienser

  • Olje
  • 1 løk
  • 2ss tomatpure
  • 3ss balsamicoeddik
  • 2ss honning
  • 3ss karri (+ litt til å strø over)
  • 5dl tomatketchup (anbefaler Heinz)
  • 2ss soyasaus

Start med å frese en finhakket løk i en gryte med litt olje. Når de begynner å glinse tilsetter du 2ss med tomatpure og rører lett i 2-3 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og la det putre lett på medium varme i 10 minutter. Her er det mye sukker så pass på at det ikke svir seg i kjelen. Du må røre  ofte. Kjør ketchupen med en stavmikser så den blir helt jevn.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

2 comments

Comments are closed.