Pizza med grønnkål, bacon og hvitløk

Pizza med grønnkål og bacon
Pizza med grønnkål og bacon

Pizza med grønnkål og bacon

Grønnkål, bacon og hvitløk. Snakk om pizza med de beste smakene.

I det siste har vi ved et par anledninger trukket fram igjen fjorårets store hipstergrønnsak – grønnkålen. Den er fortsatt like god, så det er ingen grunn til å slutte å bruke den selv om den har nådd massene. En enkel og god pizza trenger ikke mange ingrediensene og denne har heller ikke mange. En minimalistisk tomatsaus bestående av løk og hakkede tomater, grønnkål, bacon, hvitløk og mozzarella. En ting som er litt spesielt med denne pizzaen er at man må steke den i to etapper for at kålen ikke skal brennes.

Stek pizzaen nesten ferdig før du legger på grønnkålen
Stek pizzaen nesten ferdig før du legger på grønnkålen

Etter de første 10 pizzaene har vi også gjort en variant av pizzabunnen som er litt grovere enn tidligere – den oppskriften finner du her. Hvis du vil bruke en pizzabunn som er helt lys går det også fint.

Tomatsaus til 4 pizzaer

  • 2 bokser med hakket tomat
  • 1 løk i terninger

Topping (pr pizza)

  • 30g grønnkål (ca 3 never)
  • Litt salt
  • 40g bacon
  • Olivenolje
  • 3 hvitløkfedd i tynne skiver
  • 1/2 klump med fersk mozzarella

For tomatsausen så starter du med å frese løken lett i en gryte med litt olje. Når de glinser og er myke har du i de to boksene med hakket tomat og lar dette putre lett under lokk. Det skal liksom ikke koke så voldsomt, mer kose seg. Den trenger en kort time og det som blir til overs det fryser du bare til senere. I mellomtiden snitter du hvitløken i så tynne skiver du klarer. Mozzarellaen skjærer du i skiver på 1 cm. Baconet deler du opp i biter av passende størrelse og steker lett i panna før du setter de til sides.

Grønnkålen trenger også litt ekstra forberedelse. Ha den i en bolle og hell over 2-3ss med olivenolje og et dryss med salt. Vend på grønnkålen slik at alt er dekket med oljen. Her er det bare å bruke henda.

Når du har bakt ut bunnen og skal steke pizzaen starter du med sausen, og sprer skrivene med hvitløk utover pizzaen. Legg noen skiver med mozzarella over og stek pizzaen noen minutter på høy varme. Omtrent halvvegs på skikkelig varm ovn eller når det gjenstår 2-3 minutter av den totale steketiden tar du ut pizzaen og fordeler grønnkålen utover. Sett pizzaen inn igjen og stek den ferdig.

Pizza med grønnkål og bacon
Pizza med grønnkål og bacon
*Chomp chomp*
*Chomp chomp*

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.