Toppa pølse: Hurtigsylta fennikel

Pølse med sylta fennikel og reddik
Pølse med sylta fennikel og reddik
Pølse med sylta fennikel og reddik
Pølse med sylta fennikel og reddik

Fennikel er en fantastisk knoll som jeg syns blir alt for lite brukt. Vi har vært innom sylting for ikke så lenge siden, og er det noe som gjør seg syltet så er det fennikelen. Sammen med reddik har du en deilig sylta topping å ha på pølsa. Dette er en hurtigsylting som blir klar på bare et par timer, så trenger du det lille ekstra og sette fram på pølsefesten i kveld rekker du fint å fikse denne. Noe av det kule med denne er misfargingen fra reddiken som gjør alt rosa. Det kan kanskje minne litt om syltet ingefær man får på sushirestauranter av utseende, men det er virkelig noe helt annet. Passer perfekt sammen med skikkelig Dijon sennep på bratwursten så bruker man en søt bbq-saus på toppen for å runde det hele av. Her bruker vi Hans-Petter sin BBQ-saus som faktisk har en internasjonal topp-plasering.

Vil du pynte litt ekstra på pølsa kan du bruke skuddene som om de var dill. Finsnitt og strø over.

Sjekk også våre andre poster om tilbehør til pølse

Hans Petters BBQ saus

  • Stor flaske ketchup 750g Heinz
  • 5-6 dråper tabasco
  • 500g brun farin
  • 1 dl Kaffe (helst espresso)

Bland alt sammen og rør til farinen har blandet deg. Den kan med hell stå noen timer før man rører godt i den enda en gang.

Hurtigsylta fennikel

  • 60g reddik
  • 90g fennikel
  • 2dl eplecidereddik
  • 2dl vann
  • 1ss salt
  • 1 stjerneanis

Bruk en mandolin hvis du har og snitt opp både reddik og fennikel så tynt som du bare klarer mens du varmer opp eddiken og vannet med salt og stjerneanis. Når laken når kokepunktet og salten har løst seg opp trekker du kjelen av plata og har i fennikelen og reddiken. La dette stå og kjøle seg litt ned før du setter det på glass og inn i kjøleskapet til du skal servere det. Holder seg i ukesvis!

Tips til tøffe pølsebrød: Tin pølsebrøene, og legg de opp ned på glovarm grillrist. Med en gang det begynner å lukte rista brød tar du dem av grillen og setter de riktig vei igjen. Da får du fine grillmerker i brødet på hver side av pølsa.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.