Pizza med hvalcarpaccio

Hvalcarpaccio
Pizza med hvalcarpaccio

Carpaccio er noe vi stort sett bare spiser ute, når vi får det servert. Kanskje mest siden det oftest brukes som forrett, og det er det sjelden vi lager. Men denne enkle pizzaen er virkelig noe eget. Min oppfordring er derfor at når du ser det er ferskt og godt hvalkjøtt i butikken, så kjøper du med deg et lite stykke og lager pizza. Du kan også bytte ut hvalen med for eksempel vilt som reinsdyr eller elg.

Det eneste jeg ber deg om er at du er nøye med hygienen på kjøkkenet. Bruk en egen fjøl og ren kniv når du skal skive opp kjøttet. Ta det ut av fryseren mens pizzaen er inne i ovnen og legg på skivene du skjærer av rett før servering.

Leter du etter oppskrift på grov italiensk pizzabunn – det finner du her. Og her har du en oppskrift på fin italiensk pizzabunn med vanlig hvetemel.

Ingredienser til en pizza

  • 2ss Creme Fraiche
  • En klump parmesan
  • Hvalbiff (ca 150-200g)
  • Salt
  • Pepper
  • Ruccola
  • Olivenolje

Åpne bunnen og bruk 2 ss med creme fraiche som base. Strø over ett lag med parmesan og stek pizzaen til den er ferdig. Siden det er lite fyll går dette raskt. Ta ut kjøttet fra fryseren og ta den skarpeste kokkekniven du har og skjær så tynne skiver fra det frossne styket og legg de på pizzaen. Dryss over salt, pepper, noen blader med vasket ruccola og noen gode dråper med olivenolje. Helt til slutt legger du over enda litt fersk parmesan på toppen.

IMG_3632

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.