Laktosefri hjemmelaget is – kokosis med kaffe

Laktosefri hjemmelaget is
Laktosefri hjemmelaget is
Laktosefri hjemmelaget is
Laktosefri hjemmelaget is

Hvis man trenger en laktosefri is til en hyggelig anledning er det mulig å ordne dette ganske enkelt selv. Har du ikke iskremmaskin krever den nok litt jobb, for du må røre i den hver halvtime mens den står i fryseren til den er stiv nok. Oppsiden derimot er at den er veldig god på smak, samtidig som den nok er en is mest for de voksne.

Kombinasjonen av kokosmelk, lønnesirup og kaffe gir en ganske så frisk is med gode kaffetoner i. Du må ikke bruke vaniljeessens, men den gjør også sitt for å runde sødmen.

Ingredienser

  • 800ml kokosmelk
  • 166g lønnesirup
  • 160g kald kaffe
  • 4-5 dråper vaniljeessens

Hvis du ikke trenger så mye som en liter med is, kan du helle av litt av kokosvannet før du blander den tykke massen med det tynne vannet som har skilt seg i boksen. Da får du en litt tykkere og smidigere is.

Bland ingrediensene godt sammen med en kjøkkenmaskin og ha blandingen over i en bolle. Sett det først i kjøleskapet noen timer til blandingen er kald, før du visper den sammen igjen med en ballongvisp. Alternativt kan du sette kokosmelken og kaffen i fryseren i 20 minutter før du blander alt sammen. Det viktigste er at den alt er ganske kald når den går i fryseren eller i iskremmaskinen.

Dersom du har en iskremmaskin er det bare å gjøre slik du alltid gjør, hvis ikke så gjør du som følger:

Sett bollen i fryseren og visp i bollen hver halvtime til blandingen er så tykk at det er så vidt du får den over i en brødform eller boks.

 

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.