Pizza med blomkål, ricotta, kapers og ansjos

IMG_3888
Pizza med blomkål, kapers, ansjos og ricotta

Blomkålen har nå virkelig kommet inn fra åkeren og det er bare å gå til sin lokale leverandør og plukke det man klarer av det flotte utvalget. Til og med i kjøkkenhagen vår er det nesten å vi kan høste blomkålen, og den kom virkelig seint i gang hos oss.

En godt bevart hemmelighet med blomkålen er at den blir bedre etter den er bakt og litt svidd i ovnen enn hva den blir kokt i kjelen. Inspirasjonen til denne fikk jeg fra Bon Appetit mens jeg leste meg opp på noen pizzatyper som kommer om noen uker.

Forbered toppingen litt i forveien
Dette er en pizza som tar litt tid å lage hvis man gjør alt på en gang, men man kan godt forberede den litt i forveien og innimellom og da går det siste partiet som en lek. Her baker man nemlig blomkålen først sammen med sitron, kapers, hvitløk og ansjos og legger dette som topping igjen på bunnen og osten som til slutt stekes.

Smaksforsterker
Ansjosen fungerer her som en smaksforsterker utover det å bringe sin egen smak til retten. Er du  skeptisk til ansjos, kan du alltids droppe det, men jeg anbefaler deg å i det minste prøve en halv for å få litt ekstra ut av retten. Det er tross alt ansjos i ganske mye godt uten at man tenker over det.

Hvis du leter etter pizzabunn finner du noen oppskrifter på pizzabunn her.

Ingredienser topping til 1 pizza

  • 1/2 blomkålhode
  • 1/2 sitron
  • 5-6 kapers (store)
  • 3 fileter med ansjos i biter
  • 3 hvitløkfedd
  • 4ss nøytral olje
  • Mozzarella
  • Ricotta

Kutt vekk den tykke stilken og del blomkålen opp i mindre buketter og skrell hvitløkfeddene. Vend inn saften fra en halv sitron, olje, kapers og ansjosbitene sammen med blomkålen og hvitløken. Bak dette på et brett i ovnen på 220 grader i 20 til 25 minutter. Akkurat når det er i ferd med å få farge er det ferdig.

Når dette er ferdig kan du sette det til sides til du skal lage selve pizzaen. Bak ut bunnen ved å strekke deigen og anrett den med mozzarella, og noen klumper med ricotta. På toppen av dette fordeler du den bakte blomkålen og steker pizzaen raskt i ovnen på høy varme.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.