Denne BBQ sausen er veldig enkel og holder seg på glass i rundt tre uker i kjøleskapet. Vi har brukt den på alt i fra kylling til spareribs så den er superanvendelig.
Hvis du ikke har sett den enda har vi også skrevet om hjemmelaget ketchup.
Ingredienser
- 3ss rapsolje
- 1 finhakket løk
- 3 pressede hvitløk
- 1ts pepper
- 1ts salt
- 2ss chilipulver
- 1ts paprikapulver
- 1dl Worchestershiresaus
- 1dl senep (kjøp gul amerikansk)
- 5dl ketchup
- 1dl eplecideredikk
- 0.5dl sitronsaft
- 3dl brunt sukker
- 1dl honing
Fres løken i en gryte til den er gyllen, ha i hvitløken og fres et minutt til. Ha i pepper, salt, chilipulver og paprikapulver og rør til du kjenner den deilige lukten fra krydderne stiger opp fra gryta. Ha i resten av ingrediensene, det kan være lurt å gjøre de klare i en bolle på forhånd slik at de raskt går i gryta. Kok opp og la det putre i 20-25 minutter slik at sausen tykner god til.
Ha det på et sterilt gammelt syltetøyglass og kjøl det ned. Denne holder seg i tre uker på glass i kjøleskapet.
Svært god BBQ-saus! Lagde den på kølgrillen i går som tilbehør til kyllingvinger.. Jeg benyttet presset limesaft isteden for sitronsaft.