I dag er det julaften, men det er fortsatt en god dag for suppe. Norwegian fruit soup er kanskje større i utlandet enn det er i Norge. Den varme søte suppa med duft av kanel og stjerneanis, er perfekt for jula. Hvor mye av hva man putter i, virker ikke å være så farlig, for det er et hav av oppskrifter å ta av. Det viktigste er nok allikevel å ha i nok svisker og aprikos.
Ingredienser til 4 porsjoner
- 1 pære
- 1 klementin
- 100g tørket aprikos
- 30g rosiner
- 200g svisker
- 70g dadler
- 1/2 kanelstang
- 1 stjerneanis
- 1 liter vann
- 1ss maizena
- 3ss sukker
Ta ut stenene fra dadlene og legg de sammen med resten av frukten i vann noen timer. Så koker man det bare opp og lar det putre i 20 minutter med kanelstangen og stjerneanisen. Tykne suppa med maizena og smak til med sukker. Kjøl ned og server kald, gjerne med litt krem over.
God jul fra oss!