Suppeserien: Kylling, kokos og curry

Kylling curry kokosmelk suppe
Kylling og currysuppe

Nå følte vi det var på tide å gjøre noe med kylling igjen snart og jammen ble det digg. Det blir ofte litt rester etter at man har helstekt kylling og disse er det lett å bruke i denne suppen. Det går også an å kjøpe lår eller hel kylling på supern, akkurat som i Anette sin kyllingsuppe. Fredrik ba for noen uker siden om en indisk kyllingsuppe. Jeg er ikke sikker på om denne er indisk, men den har i det minste et asiatisk snitt og curry. Så da må vi da være langt på vei. En kraftig og mektig suppe med masse mat å bli mett på. Fiskesausen er heller ikke hvit fiskesaus, men sånn asiatisk blank som man får på flaske, den er proppet med umami og masse smak, den må man ikke droppe.

Ingredienser

  • 450ml kokosmelk
  • 3ss red curry paste
  • 1 liter kyllingkraft
  • 150g søtpotet i små biter
  • 3ss peanøttsmør
  • 0.5dl limejus
  • 2 ss fiskesaus (ferdig på flaske)
  • 2 ss mørkt sukker
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 3 sjampinjonger i tynne skiver
  • 2 plater med risnudler
  • 250g kyllingkjøtt
  • 1dl hakkede koreanderblader
  • 1dl grovhakkede peanøtter
  • 3 vårløk i små biter

Riv opp kyllingkjøttet i mindre biter og kutt opp søtpoteten. Kok opp kokosmelk, currypaste, kyllingkraft og søtpotetbitene til de er blitt møre. Så kjører man suppa med en stavmikser til søtpoteten er helt jevnet ut i suppa. Tilsett resten bortsett fra koreanderbladene, peanøttene og vårløken og la det koke til nudlene er klare og kyllingen er varm. Det kan være lurt å røre ut peanøttsmøret først og røre den ut. Ved servering har man koreanderbladene, peanøttene og vårløken over suppa helt til slutt i suppebollen.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

2 comments

  1. Nydelig suppe. Mannen lurte på om denne kunne komme på husets meny, og det må jeg si meg enig i. Takk for oppskrift :)

Comments are closed.