Fuglen bar i Oslo – pinlig nøyaktige drinker

Fuglen bar fra gata

 

 

Forrige helg var vi med jobben en tur i Oslo. En slags blåtur om du vil. Etter ”Dinner and a show” på Latter og en pit-stop på Druen, (hvor de for øvrig har mye bra vin på glass!) var vi en gjeng som havnet i et brudd inn mot sentrum. Etter et par barer havnet vi et sted jeg har sett flere ganger men aldri endt opp med å rusle innom. Det ligger jo langt pokker i vold unna alt annet fornuftig på kveld i Oslo, tross alt. Fuglen.

Hit bør man komme seg oftere, og har man ikke vært der før bør man dra seg dit snarest.

Old Fashioned

Jeg var på mange måter både heldig og uheldig som fikk survet meg til kveldens siste spritservering og ba om noe bartenderen var stolt av å lage. Jeg sverger på at jeg så han bruke dråpeteller når han blandet en Old Fashioned. God var den, og ned gikk den, noe som jeg ble straffet brutalt for dagen etter. Bourbon og whisky er ikke noe for meg, enda hvor godt det er.

Uansett, stedet har som dere skjønner en bartender som er stolt av jobben sin. Han oppførte seg litt som bartendernes versjon av soup nazi, det føltes slik ut, selv om vi nok bare var vel i godt humør. Rommet baren ligger i er helt likt og originalt innredet slik det var i 1963. Flott sted for et par longdrinks på kveldstid, og gode muligheter for kaffe og te på dagtid! Er du glad i Mad Men er det i alle fall det nærmeste du kommer i Oslo.

På hjemmesiden deres ble jeg også gjort oppmerksom på at magasinet Monocle har nevnt fuglen i artikkelen ”Best Small Scale Retail Ideas”. Du kan se videoen her.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.