En liten pust i bakken

Liten jaktpause for en gren av Knutsen-klanen

Det har vært fryktelig stille her den siste tiden. De siste ukene har helgene gått i det eneste ett. To helger med jakt og to fulle helger med golf for å tvinge ut de siste mulighetene for birdies i år. Egentlig burde jeg ha kommet meg ut i dag også, men nå er jeg fornøyd. Det endte med i overkant av 35 runder denne sommeren.

Vi har jo selvfølgelig laget mat men bortsett fra en Coq au vin som ble utrolig god (men med så dårlige bilder at jeg må lage det på nytt) har det vært lite nytt. Det meste har vi hentet fra eget reportoar som en slags periode med ønskerepriser.

Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

Forrige søndag lagde vi Biff Bourguignon med stor suksess. Vi hadde enda mer kjøtt pr person enn det vi har satt opp og brukte bittelitt mer bacon. For noen uker siden lagde jeg også en helt enkel pasta carbonara som jeg traff veldig godt med. Uten eggeplomme men med 1 1/2 dl av pastavannet når jeg rørte sammen pastaen og sausen. Det skal visstnok være et godt triks, og det var det.

I mellomtiden har også chiliene blitt høstet. Jeg har en bloggpost om hva vi gjorde med dem som snart er klar.

Av det vi har lest som har vært spennende kan vi anbefale denne om de 10 mest kopierte rettene i New York og denne rangeringen over de 50 beste kokebøkene igjennom tidende (det mangler vel en eller to norske der ;-). For de som synes det er spennende med Beer can chicken, eller kylling på ølboks fikk jeg et strålende tips fra vår venn Raymond. Weber har altså laget en kyllingholder for dette formålet. Fordelen er at du får med en del av kraften som samler seg i fatet under, og derfor tar det heller ikke så lett fyr. Så ser det ut som den står mer stabilt også, noe som er en fordel. Grillgleder har blogget om hvordan den er å bruke. Kjempespennende!

MEN! Nå er vi i gang igjen og nå i kveld blir det lammeskank i porter. Neste helg skal vi til tyskland, så det blir ikke noe matlaging der, men vi skal sikkert spise masse! Og det blir garantert bratwürst. Det er en god ting!

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.