Havreflarn – en av julens gleder

Havreflarn
Havreflarn

Julestemningen begynner å sige inn, og jeg har prøvd å komme i gang med julebaksten. På grunn av vårt lille hjerte  som vokser i magen min har ikke energinivået vært på topp si siste måndene, men nå begynner det heldigvis å ta seg litt opp, og jeg er endelig i gang med juleforbredelsene!

Les også: Oppskrift på Coq au vinJulegavetips til en som er glad i mat.

På bakelisten var det havreflarn som stor øverst på lista. Har akkurat jobbet med en ung dame på jobb som trengte litt praktisk trening – og da er det koselig å gjøre en aktivitet som både er koselig og nyttig. Hun fikk bakt med seg noen julekaker til jul – og jeg fikk prøvd en ny, god og venldig enkel oppskrift. Tok den med hjem – justerte litt på krydderet – og laget mange deilige småkaker som vi glede besøket både til bursdagen min og i jula.

Oppskrift med alternativ

Ingredienser:

4 dl store havregryn (det fungerer ikke med små)
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 dl smeltet margarin
1 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts allehånde
2 ts bakepulver
4 ss melk/ fløte

Det blir best om du maler nelliken selv

Fremgangsmåten er enkel. Bland sammen det tørre og tilsett smeltet smør og melk. Ta deretter to teskjeer og lag små topper på bakepapir. Det er viktig å ha litt plass imellom toppene da disse vil smelte ned og bli tynne kjeks.
Havreflarn stekes midt i ovnen på 180 grader i 10 – 15 minutter. Avkjøles på flatt underlag.

Serveres som kjeks eller som tilbehør til multekrem eller lignende.

Havreflarn kan også dyppes i sjokolade! mmmH!

Les også: Oppskrift på Coq au vin, Julegavetips til en som er glad i mat.

Hva er din favorittkake i julen? Vi vil vite! Skriv en kommentar i feltet under bildene!

4 comments

Comments are closed.