Hjemmelaget pasta er litt arbeid, men det er veldig godt og veldig morsomt å servere. Etter å ha laget det et par ganger syns jeg til sammenligning med kjøpt tørket pasta at den er lettere å få al dente og rett og slett kjennes bedre ut. Litt røff, og ikke så fin i formen som… Continue reading Hjemmelaget pasta grunnoppskrift
Month: March 2013
Pizza med hvit saus
Den franske hvite sausen bechamel er anvendelig til mer enn bare pasta og lasagne. Bytter du ut tomatsausen med bechamel og strør over noen biter med blåskimmelost, litt bacon, oliven, kanskje litt sopp og parmesan så har du en pizza som både er annerledes og helt fantastisk. Det kan minne litt om Flammküchen men smaker… Continue reading Pizza med hvit saus
Anettes Bechamel
Oppskriften på bechamel, slik den opprinnelig er beskrevet, er et veldig godt utgangspunkt til en saus som er anvendelig til mye mer enn man kanskje tenker over. Lenge forbandt jeg hvit saus med fiskegrateng, fiskeboller, fiskepudding, blomkålsgrateng, pølsegrateng og rynket instinktivt på nesen når hvit saus ble nevnt. Urettferdig for den hvite sausen vi derfor… Continue reading Anettes Bechamel
Jambalaya
Vi elsker gryter og mat som bruker tid på å bli ferdig. En som skiller seg litt ut fra de tradisjonelle vi pleier å lage er Jambalaya. Det finnes mange variasjoner på denne alt ettersom hvor man befinner seg i Mexicogulfen. De to mest kjente er Creolsk som inneholder tomater og linkes til New Orleans,… Continue reading Jambalaya