Suppeserien: Jordskokksuppe 2.0

Jordskokksuppe
Jordskokksuppe

Nå lukter det høst i lufta om morgenen så da begynner vi virkelig å bli klare for en suppehøst. De siste somrene har vi plantet egen jordskokk, men siden vi har vært så pur elendige til å bruke dem har vi droppet det i år. Selvfølgelig angret vi når vi spiste denne suppa, for med jordskokk er virkelig fantastisk, men en kilospris på 99kr gjør jo sitt til å begrense bruken noe. Vi har skrevet om jordskokksuppe før, men i bryllupet til Anettes kusine Marianne og hennes utkårede Andreas plukket vi opp et skikkelig tjuvtriks fra kokken. Ved å tilsette frøene fra en vaniljestang og sukker med løken tilfører det virkelig en sødme og dybde til suppa som løfter den noen hakk. Samtidig gjorde vi denne litt enklere uten alt tilbehøret, men hvis du vil ha litt crunch er det bare å steke opp noen biter jordskokk med baconet.

Sjekk de andre suppene vi har laget i suppeserien her

Ingredienser til 4 porsjoner

 • 1kg jordskokk
 • H-melk
 • 3 skiver bacon
 • 1 ts sukker
 • 1 Boks fløte
 • 2 sjalottløk
 • 1 lime
 • 1 vaniljestang
 • 3-4ss smør
 • Olivenolje
 • Salt
 • Pepper

Suppa er superduperenkel. Fres opp litt sjalottløk i gryta med sukker og litt smør til det begynner å bli karamellisert. Ha i den skrellede oppkuttede jordskokken i gryta og fyll på med melk til det dekker og litt til. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i gryta. Kok opp til jordskokken har blitt mør, men pass på at det ikke koker over. Det beste er å koke det opp på en jevn lav temperatur. Sukkeret i bunnen av gryta etter karamelliseringen hjelper til at melken ikke blir brent, men det skader ikke å være forsiktig. Det skal bare summe lett. Når du omsider har kommet så langt at jordskokken har blitt mør så kjører du alt i en blender eller med en stavmikser til suppa er jevn og god sammen med saften fra limen. Bland inn rundt en ss med olivenolje og spe på med litt fløte til du er fornøyd med tykkelsen. Smak til med salt og pepper. Pynt med sprøstekt bacon på topp.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

2 comments

  1. Oi, den hadde falt ut i beskrivelsen. Skvis ut saften fra limen og ha det i når du blender suppa.

Comments are closed.