Suppeserien: Kantarellsuppe med hvite bønner

Kantarellsuppe
Kantarellsuppe

Nå begynner det virkelig å bli mørkt ute på sene ettermiddagen og kaldere og friskere i lufta. I helgen hadde også Nina og Audun bryllup hvor vi fikk smake en kjempegod soppsuppe det smakte deilig høst av. På veien hjem slo det oss at denne uka måtte det bare bli soppsuppe til suppeserien. Det begynner å nærme seg slutten på kantarellsesongen men det er fortsatt mulig å få frisk og god sopp på butikken. Vi bruker sopp mye i sauser, men til suppe kan jeg ikke huske sist vi lagde det selv. Det finnes mange gode soppsupper, noe som gjør at vi nok vender tilbake til sopp og suppe igjen senere, men denne varianten her traff overraskende bra. Anette mente det var den beste vi hadde laget i serien så langt. Den passerte også barnetesten med høye kneløft på pjokken.

Se de ander suppene i suppeserien her

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 300g kantarell
  • 0.75l hønsebuljong
  • 2ss soyasaus
  • 400g hvite bønner
  • 165ml kokosmelk
  • 1 gul løk finhakket
  • 2 hvitløkfedd snittet
  • Eventuelt Timian og trøffelolje

Finhakk løken og snitt hvitløken i fine skiver. Fres de i en kjele med litt smør og olje. Først løken, så hvitløken. Før hvitløken blir brent er det viktig å helle i kraften. Vi er enkle her, så 0,75l med vann og 2 terninger hønsebuljong fikk duge. Har du noe bedre så bruk gjerne det. Samtidig som dette koker opp er det bare å steke kantarellen i en stekepanne med godt med smør. Kantarellen slipper en del væske, men alt dette trenger ikke å fordampe før det er ferdig. Ha det i kjelen med hvite bønner og soyasaus. La det koke i 20 minutter før alt blir most med en stavmikser. Helt til slutt blander man inn kokosmelken og lar det koke i 5 minutter til. Pynt med timian og litt trøffelolje hvis du har.

By christoph

Rastløs matblogger med spesiell interesse for pizza, øl, kaffe, grillmat og alt annet som er sølete syndig og fristende.

1 comment

Comments are closed.